"Yunus Emre Koleksiyonu" başlıklı etkinlik, dün akşam Roma Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi tarafından, enstitüye ev sahipliği yapan 500 yıllık Lancellotti Sarayı'nda düzenlendi.   İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nün, Yunus Emre'nin felsefesinden ve dönemin geleneksel motiflerinden esinlenerek hazırladığı 38 parçalık koleksiyon, İtalyan ve Türk katılımcılardan büyük ilgi gördü. Defile, Anadolu melodileri eşliğinde gerçekleştirildi. Enstitü yetkilileri, koleksiyonda Selçuklu döneminin simgesi olan sekiz köşeli yıldızın temsil ettiği merhamet, şefkat, sabretmek, doğruluk, sır tutmak, sadakat, cömertlik ve rabbine şükretmek gibi değerlerin, sembolik olarak kıyafetlere yansıtıldığını belirtti.

Ayrıca, koleksiyonu oluşturan 5'i erkek 33'ü kadın giysisinin tasarımlarında, çoğu birer şaheser olan Selçuklu mimarî ve sanat eserlerinin örnekleri olan kubbe, kapı, pencere, duvar ve yer süslemeleri ile geleneksel Türk sanatları olan hat, tezhip, minyatür ve halı, kilim örneklerinden de faydalanıldığı da bildirildi. 

Söz konusu etkinlik, T.C. Kültür Bakanlığı Roma Turizm ve Kültür Müşavirliği ve THY'nin katkılarıyla düzenlendi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr