Tartışmaları büyütecek bir olay ise Kaliforniya’da yaşandı. Kaliforniya’da bazı oteller, oda servisi yapmaları için özel olarak üretilmiş robotlar alarak otelde çalıştırmaya başladılar. Böylece, robotlar yüzünden işlerini kaybedenler arasına otel kat görevlileri de katıldı.


Temiz havlu, yastık, terlik, bornoz isteyenler, yemek, içecek siparişi verenler artık odalarının kapısını açtığında karşılarında bir robot buluyorlar. Ötel görevlileri tarafından robotlara yüklenen malzemeler, ilgili odaya hızla ulaştırılıyor. Kaliforniya’daki altı otelde kullanılmaya başlanan minik robotlar şimdiden toplam 13 bin siparişi başarıyla misafirlere teslim etmiş bulunuyorlar. Bu yeni trendin kısa süre içinde ABD’deki çoğu otelde talep görebileceği düşünülüyor.
Robot kat görevlileri misafirler tarafından da büyük beğeniyle karşılanıyor. İnsan kat görevlilerinin her sipariş tesliminde bahşiş beklentisinde olması misafirleri rahatsız ederken robotların sessizce siparişi teslim ederek geri dönmesi, misafirleri daha rahat hissetmesini sağlıyor.

24 ayar altın kaplama iPhone 6s geldi!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr