Fenerbahçe için bugünkü derbi çok önem taşıyor. Sarı - Lacivertlilerin kaybedeceği puan ya da puanlar Beşiktaş’ı zirvede yalnız bırakacak.
Fenerbahçe’nin kazanması durumunda ise üç puanlık fark devam edecek. Sarı - Lacivertli ekip haftalardır kötü futbol ortaya koyuyor, bundan herkes şikâyetçi. Takım kaptanları Volkan Demirel, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal, önceki gün arkadaşlarına moral vermek için bir toplantı yapmıştı. Dün de Robin van Persie’den bu üçlüye destek geldi.

'DERBİ BÜYÜK ŞANS'

İdman öncesi arkadaşlarına kısa bir konuşma yapan Hollandalı “Herkes çok üzgün. Bu havadan sıyrılmamız gerek. Moral bozukluğu bize bir fayda sağlamaz. Hiçbir şey bitmiş değil. Her ligde büyük takımlar benzer süreçlerden geçer. Daha önce bunu çok yaşadım. Ancak büyük takımların bir diğer özelliği de bu durumlardan kısa sürede kurtulmasıdır. G.Saray maçı çok büyük şans. Derbiyi kazanıp kötü günleri aşalım. Ben şampiyonluk şansımızın hâlâ yüksek olduğuna inanıyorum” dedi.

ZARAR 100 MİLYON LİRAYA YAKLAŞTI

Üst üste yaşanan puan kayıpları Sarı - Lacivertlilerin hisselerini de olumsuz yönde etkiledi. Fenerbahçe Futbol AŞ, 1 Haziran 2015 ile 29 Şubat 2016 tarihleri arasındaki 9 aylık döneme ilişkin 75 milyon 508 bin 742 lira zarar açıkladı. Fenerbahçe Futbol AŞ’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan, 1 Haziran 2015 ile 29 Şubat 2016 tarihleri arasındaki 9 aylık dönemi kapsayan konsolide kâr-zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosuna göre şirketin dönem zararı 75 milyon 508 bin 742 lira oldu. Pay başına 3.02 lira zarar eden Fenerbahçe Futbol AŞ, bir önceki yılın aynı döneminde 150 milyon 858 bin 190 lira ve hisse başına 6.03 lira zarar açıklamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr