Olay, Gündoğdu Mahallesi'nde 31 Mayıs 2015 tarihinde meydana geldi. Komşuları bir süredir haber alamadıkları Necmettin İpek için polise ihbarda bulundu. Kapıyı kırarak eve giren polis ekipleri, ellerinden yatağa bağlanmış yaşlı adamın kanlar içindeki cesedini buldu. Yapılan ilk incelemede Necmettin İpek'in vücudunda 16 bıçak ve tornavida darbesi belirlendi. Yaşlı adamın eşyalarına dokunulmadığı ve cüzdanındaki parasının alınmadığı belirlendi.

37 ŞÜPHELİ BELİRLENDİ

Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı yönetiminde Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesine özel bir ekip kuruldu. Mahallede 78 kişilik şüpheli listesi oluşturan polis ekipleri, çalışmalar sonrasında 37 kişiyi teknik ve fiziki takibe aldı. Şüphelilerden parmak izi ve kan örneği alan polis tespitler sonucunda, yaşlı adamın komşusunun oğlu, 6 ayrı suç kaydı bulunan  Erdem B.’nin katil zanlısı olduğunu belirledi. Polis tarafından aranan Erdem B., bayram tatilini geçirmek üzere Antalya’dan geldiği Rize’de polisin takibi sonucu yakalandı.

Necmettin İpek'i, annesine ve kendisine küfür ettiği gerekçesiyle tornavida ve bıçak darbeleri ile öldürdüğünü itiraf eden Erdem B., polisteki sorgusunun ardından sevk edildiği Rize Adliyesi’nde nöbetçi mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr