Olay Güneyce Köyü’nde saat 14.45 sıralarında meydana geldi. Yoldan geçen ve içinde 2 kişinin bulunduğu plakasız bir araçtan Güneyce Kıraathane’sine otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda Yaşar Akyıldız ile Abdullah Özkan olay yerinde yaşamını yitirirken, Orhan Algül, Cemal Oğuz, Şahin Akyıldız, Hasan Akay ve Güneyce Cami müezzini İhsan Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi  isabet eden kurşunlarla yaralandı.

SALDIRIDA KULLANILAN ARAÇ YAKILDI

Yaralılar ambulanslarla Rize Devlet Hastanesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinden uzaklaşan araç, daha sonra Trabzon’un Of İlçesi yakınlarında yakılmış olarak bulundu. Kimlikleri belirlenemeyen 2 kişi ise kaçarak kayıplara karıştı.
Olayın ardından Güneyce Köyü’ne çok sayıda jandarma ve Özel Hareket Polisi sevk edildi ve çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

YOL ŞİKAYETİNDE BULUNMUŞTU

Bu arada, yaşamını yitiren Yaşar Akyıldız ile bazı kişiler arasında yol yapımı nedeniyle sorun yaşandığı ve Akyıldız’ın birkaç gün önce Jandarmaya konuyla ilgili şikayette bulunduğu öğrenildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Rize Valiliği, İkizdere İlçesi Güneyce Köyü'nde kahvehanenin silahla taranması olayında yararlı sayısının 8 olduğunu açıkladı. Açıklamada, olayda Ahmet Şahin, Cemal Oğuz, Orhan Algül, Fatih Işık, İhsan Albayrak, Hüseyin Yılmaz, Hasan Akay ve Hızır Çakır'ın yaralandığı; yaralılardan Ahmet Şahin ile Cemal Oğuz'un sağlık durumlarının ağır olduğu belirtildi.

VALİLİK BAĞIŞ YAPANA SİLAH VERİYOR

Rize Valisi Erdoğan Bektaş 21 Ekim 2016 tarihinde bir TV programına katılarak,  valilik bünyesindeki Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne bağış yapılması koşuluyla silah ruhsatı vermeye başladıklarını belirtmiş, yoğun taleple karşılaştıklarını açıklamıştı. Bektaş, "Manisa’da 2 yılda verdiğim silah ruhsatının 5 katını Rize'de 3 ayda verdim" demişti.

Vali açıkladı: Bağış yapana ruhsat veriyoruz, silah satışları patladıKaynak: Cumhuriyet.com.tr