Rıdvan Dilmen, bugün yazdığı yazıda yapılan transferleri, transfer politikaları ve UEFA'nın Finansal Fair- Play kriterleri ile ilgili 4 büyükleri uyardı.

Rıdvan Dilmen’in Sabah gazetesinde yer alan yazısından ilgili bölüm şöyle;

UEFA’nın FFP kriterlerine takılmak, yani kulüplerimizin mali açıdan duvara çarpacağı biliniyordu. Zaten filmin sonunda da esas oğlan (UEFA ve FIFA) sahneye çıkacaktı.

‘Perşembe’nin gelişi çarşambadan bellidir. Aynı şekilde Türk filmlerinin sonu da bellidir. Aslında özellikle son birkaç yıldır ve bugün tavan yapan UEFA’nın Finansal Fair- Play kriterlerine takılmak, yani kulüplerimizin mali açıdan duvara çarpacağı biliniyordu.’

‘Zaten filmin sonunda da esas oğlan (UEFA ve FIFA) sahneye çıkacaktı. Bizim filmin sonu belliydi. Bugün Türk futbolunun lokomotifleri diye saydığımız Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, bu mali kriterlerden dolayı elleri kolları bağlı şekilde transferde de ince eleyip sık dokumak zorundalar. Çilek-milek kalmadı.’

Çift haneli milyon Euro’ları hiç konuşmuyoruz, okumuyoruz çünkü bırakın çift haneleri, tek hanelerde bile 5 milyon Euro’nun ötesine geçebilme şansı yok, fazlasını konuşamıyoruz bile.

Yazının devamı için tıklayınız

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr