NTV Spor'da yayınlanan % 100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanan Medipol Başakşehir - Fenerbahçe mücadelesini yorumladı.

İLK YARI

"Volkan Şen'in pozsiyonu için penaltı diyemem"

"Volkan Şen'in ceza sahası içerisinde yerde kaldığı pozisyon için kendini biraz fazla attı gibi geldi bana. Maç sonrasında bir daha izledikten sonra yorum yapmam gerek. O nedenle şimdiden penaltıdır diyemem."

"Ya herro, ya merro"

"Fenerbahçe, Kadıköy dışında farklı bir hale bürünüyor. Eğer o stat olmasa Fenerbahçe hiçbir zaman şampiyonluğa oynayamaz. Deplasmanda oyunu domine ettiği maç sayısı çok azdır. Bugün mutlaka kazanması gereken bir maç oynuyor, bakıyorsun pozisyonu yok. Artık son 2 haftadasın ve risk alacaksın. Antrenör, devre arasında futbolcularına "2-0 yenikmiş gibi oynayın" diyecek. Fernandao'yu oyuna sokacak 4-4-2'ye dönüp "ya herro ya merro" diyecek."

"Bitecekse yenilerek bitsin"

"Bu saatten sonra kaybedersen kaybedeceksin. Artık sezon bitiyor. Ligin son maçı emniyette oynamam lazım diye bir şey yok. Beraberlik işine yaramıyor, neredeyse yarışı bitiriyor. O zaman yenilgiyi göze alacaksın. Bitecekse bırak yenilerek bitsin. Maça bile çift santraforla başlamak lazım. Artık 3 puandan başka bir yol yok. Fenerbahçe risk alırsa pozisyon bulma ihtimali fazlaca var."

İKİNCİ YARI

"Maç dün başladı"

"Dün akşamdan başlayalım. Maç dün akşam başladı. Bir, Şenol Güneş'in rakibinden dört puan öndeyken çift santrfora dönmesiyle başladı. Dün akşam şöyle bir cümle kullandım: Yarın akşam biz başka şeyler konuşabiliriz."

"Antrenör dediğin risk almalı"

"Fenerbahçe'nin bu oyununa göre 28 puan fazla bir puan. Başakşehir, kompakt, iyi oyuncuları ve iyi antrenörleri olan bir takım. Bu takıma 6 puan fark varken gidiyorsun. Aynı düzende devam ediyorsun. Maç başlıyor, insanların uykusunu getirecek bir oyun izliyoruz ilk yarıda. Antrenör dediğin risk almalı."

"Bana göre lig bitti"

"Bana göre lig bitti. Şampiyon yazmasak da N'nin bir ucu kaldı. Fenerbahçe iyi bir takıma kötü oynayarak yenildi. Tabii bir de dev vardı: Dev kaleci Volkan Babacan. Hakikaten bir kaleci bundan daha iyi oynayamaz. İnşallah böyle devam eder. Milli Takım için hepimize fazlasıyla güven verdi. Allah nazarlardan saklasın."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr