NTV Spor yorumcusus Rıdvan Dilmen, Trabzonspor-Fenerbahçe maçını değerlendirirken, "İki takım arasındaki maçlarda bir kaç yıldır Fenerbahçe sürekli favori oluyor. Sadece istatistik olarak değil aralarında bir güç farkı var. Büyük takımlarda Fenerbahçe stresi en yüksek ama en rahat maçlarını Trabzon'da oynuyor. Böyle bir gelenek ve alışkanlığı olmaya başladı" dedi.

Bunun 1. sebebinin Trabzonspor'un Fenerbahçe maçlarındaki aşırı gerginliğine bağlayan Dilmen, "Bugün de Hami Mandıralı, Trabzonspor taraftarlarıyla olan barışma yöntemini Fenerbahçe'yi yenme üzerine değil, Fenerbahçe'ye fark etme üzerine kurduğu bir takımla çıkmış. Mehmet Ekici'si, Güray'ı, Özer'i Okay'ı derken... Fenerbahçe'nin güçlü ve fizikli bir ortasahası var. Bu da Fenerbahçe'nin işine geldi. Bu kadar ofansif oyuncusuyla cezasahasının dışına kadar gelebiliyorlar, onun dışında da içeri giremiyorlar. Maçın başında Fenerbahçe'nin hünerli oyuncuları olduğu için ofsayta düşmeden araya atılan toplarla Hasan Ali bir kaç kez bindirme yapmıştı. Çok güzel bir pas verdi, gol yaptı. Daha sonra yine aynı kanattan bir pozisyon daha buldular" diye konuştu.

"YÜZDE YÜZ PENALTI"

"Trabzonspor'un lik yarıda maça ortak olması için bir gole ihtiyacı vardı." diyen Rıdvan Dilmen, "Bu da ancak penaltı pozisyonuyla olma şansı doğdu. Orada hakikaten Özer'in vuruşunda Hasan Ali döndü, sağ koluna çarptı. Sol da olsa sağ da olsa penaltı bence. Kolu kapalı değil, açıktı. O koluna çarpsa yüzde yüz penaltı, bu koluna çarpsa yüzde bin penaltı" ifadelerini kullandı.

"TRABZON ÇÖKÜŞ İÇERİSİNDE"

Maçın tatil edilmesi hakkında ise Dilmen: "Yangına körükle gitmemek lazım. Gerekirse, tribünler boşaltıldıktan sonra kalan 1 dakika oynanıp maç tamamlanır.

"Trabzonspor çöküş içerisinde. 2011'de gerginlik bugüne kadar geldi. Fenerbahçe'ye o günden bu yana 1 gol atabildi. Trabzonspor'un tarihi başarılarla dolu bir tarihtir. Oyuncular ürküyor. Hiçbir oyuncu, Fenerbahçe ile oynamaktan memnun değildir. Trabzonspor-Fenerbahçe maçlarında son yıllarda hep favori Fenerbahçe oluyor. Trabzon'daki maçlar oldukça kolay geçiyor Fenerbahçe için. Hami Mandıralı bugünkü maçı farkla kazanmak için sahaya çıkmış. Fenerbahçe'nin fiziksel orta sahasının işine geldi bu kadro. Ceza sahasından içeri giremiyorlar."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr