Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray’ın Antalyaspor karşısında aldığı galibiyeti değerlendirdi. Sarı-kırmızılıların galibiyetinde Lukas Podolski’nin önemli rolüne dikkat çeken Dilmen, Galatasaray’ın bir sezon çöküşte olsa da ertesi sezon toplarlandığını söyledi. İşte Dilmen’in sözleri:
Galatasaray’ın böyle bir şeyi var. Kötü bir sezon geçirse de toparlanıyor. 4 yıl şampiyon olduğu senenin dışında çok iniş çıkış yaşadı. Bu sene de ne oldu, Maradona mı aldı? İki santrfor ve Tolga.. Bu sene havaya girdiği bir sene oldu. Golü bulamazsa Antalya puan alamaz dedik. İlk yarıda attığı gol Galatasaray’ın hızını kesti. Bunu bulamazsan 1.5 puan cepte Galatasaray’ın. Seyirci 1.5, oyuncu 1,5…

Geçen hafta 2-0’a gelirken 2-2’ye gelmek ne kadar yanlışsa 1-0’dan 3-1’i yakalamak o kadar önemli. Cavanda çok atlet ve çabuk bir oyuncu. Ayağı iyi değil. Yeteneğini bileceksin. Gitmeye çalışıyor. Basit pas oynayacaksın.

Podolski’nin gol ortalaması oyundaki performans ortalamasının çok üzerinde. Galatasaray’ın bu kadrosunda Sneijder dahil olmak üzere Eren Derdiyok’a en yakın oyuncu Podolski olmalı.
Türkiye’nin tartışmasız 1 numaralı frikik kullanan oyuncu Selçuk. Her yerden iyi vuruyor. Ayağının tam içinde öyle bir kuvvet var ki müthiş kesiyor. Kaleciler yapmamalı baraj. Geçerse gol oluyor. Tolga varken Selçuk daha önde oynamalı. De Jong doğru bir transfer değil. Daha öne oynayacak bir transfer yapılmalıydı. Podolski gerçekten bir silah.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr