NTV Spor'da yayınlanan "%100 Futbol" programında konuşan Rıdvan Dilmen, Akhisar Belediyespor ile Beşiktaş'ın 3-3 berabere kaldığı mücadeleyi yorumladı. Beşiktaşlı futbolcuların duygusal olduğunu söyleyen Dilmen, "Ağlamazlarsa şampiyon olamazlar" dedi.

İşte Rıdvan Dilmen'in o sözleri:

"Çok güzel, eğlenceli, heyecanlı bir oyun. Hata var, güzellik var. Akhisar, Beşiktaş'ı hataya zorladı. Süper Lig'de en az puan aldığı takım Beşiktaş'ın Akhisar."

"SONER ATSA..."

"Oyunun son bölümüne bakalım, Soner golü atsa 4-2 olurdu. Dönen topları almaya başlayan bir Akhisar vardı. Cenk oyuna girdiğinde sağ tarafta başladı, Alexis çıkınca 3-5-2'ye döndü Beşiktaş."

"Ya herro ya merro dediler. Merro mağlubiyetti, herro da beraberlik. Öyle de oldu. Attılar. Akhisar doğru oynadı, mücadele ettiler."

"SERDAR'IN GÖZ YAŞLARI..."

"Serdar Kurtuluş'un ağlarken verdiği görüntü, Beşiktaş'ın halini anlatıyor. Akhisar'ın da bir hesabı var."

"CENK GERÇEK BİR PROFESYONEL"

"Bir oyuncu hem Milli Takım'da hem de Beşiktaş'ta bu kadar yedek kalıp, bu kadar gol atması müthiş. Dakika başına gol yüzdesi en yüksek oyuncu."

"GOMEZ'İN SAYESİNDE SOSA..."

"Beşiktaş'ın attığı ikinci golde de Gomez'in boş koşusunun çok önemi vardı. Onun sayesinde Sosa bomboş kaldı."

"Akhisar'ın attığı ikinci golde Tolga önce topu aldı, istediği degajı yapamadı. Topa öyle bir vurdu ki top yarı sahayı geçmedi. Oğuzhan her zaman göğsüyle güzel durdururdu, o da yapamadı. Sonra da gol oldu."

"AKHİSAR'IN GOLÜNÜN ÖZETİ"

"%25 Tolga, %35 Alexis, %20 İsmail, %20 de Rodallega. Akhisar'ın attığı üçüncü golün özeti bu."

"Beşiktaş için 4 pozisyon saymazsın. Bu kadar az pozisyonun olduğu bir maçta da bu kadar gol olması enteresan."

"FENERBAHÇELİLER TOTEM YAPMIŞTIR"

"Bugünlerde ümidini kesmiş olan Fenerbahçe taraftarı oyunun sonlarında totem bile yapmıştır. Bu maç Başakşehir'i de ilgilendiriyor, Galatasaray'ı da ilgilendiriyor."

"Beşiktaş'ın hücumdaki pozisyon becerisi, Beşiktaş defansına dönüş yapmıyor. Tolga'nın ayağı çok iyi değil, ona göre pozisyon alacaksın. Ben İsmail olsam Tolga'ya geri pas oynamam."

"HALA AVANTAJ BEŞİKTAŞ'TA"

"Fenerbahçe, Trabzon deplasmanına gidiyor. Bir gol sayesinde Beşiktaş avantajını korudu. Çünkü hala 1 beraberlik hakkı var. Fenerbahçe'nin ise bütün maçlarını kazanması gerekiyor."

"Beşiktaş'ın attığı üçüncü golde Sosa çok iyi bir pas attı. Şişirmedi çünkü görerek attı. Sosa çok tecrübeli bir oyuncu."

"AĞLAMAZLARSA ŞAMPİYON OLAMAZLAR"

"Bize hoş geliyor ama bugün milyonlarca Beşiktaşlı tırnaklarını yiyiyordur. Futbolcular da insan sonuçta, onlar da üzülebilirler. Beşiktaşlı futbolcular ağlamazlarsa şampiyon olamazlar."

"Quaresma korner bayrağı civarında ilerliyor. Oyuncular içeri girmiyor. Bir tek Olcay giriyor o da 5 gol atmış. Gomez'den de uzak oynuyorlar. Bu yüzden Sosa ve Oğuzhan'ın bireysel becerilerine bakıyorlar."

"ALEXİS HİÇ AÇILMIYOR"

"Savunmadaki merkezin değişti. Birkaç hafta da Necip oynadı. Bu yüzden problem yaşadılar. Beşiktaş'ta iki stoper kenarlara açılmıyor. Özellikle Alexis hiç açılmıyor."

"Beşiktaş'ın felsefesi hücum yapmak. Bu yüzden zaman zaman konsantrasyon ve pozisyon hataları olabilir. Alıp öne doğru gitmeye çalışıyorlar. Ama deplasmanda daha çok gol atmış. O zaman zaten şampiyonluk yarışında favori oluyorsunuz. Bu tip hatalar olacaktır."

"SAVUNMA DÖKÜLDÜ"

"Beşiktaş'ın savunması döküldü. Marcelo kayboldu. Daha iyi maçları vardı. 4 oyuncu da vasat oynadı. Olcay'ı beğendim ama."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr