İstanbul Ortaköy'deki ünlü eğlence mekanı Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan dün gece yaptığı, "Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. Göz göre göre bu saldırı meydana geldi" sözleri için yeni bir açıklamada bulundu.

Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan saldırının hemen ardından yaptığı açıklamada, "İçeri giren şerefsizler Kalenikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda denizden dahil güvenlik önlemleri alındı. Göz göre göre bu saldırı meydana geldi" ifadelerini kullanmıştı.

"SÖZLERİMDEN YANLIŞ ANLAMLAR ÇIKARTILMIŞ"

Mehmet Koçarslan dün gece söylediği sözler hakkında yeni bir açıklama yaptı. Hürriyet gazetesinden Toygun Atilla'ya konuşan Reina'nın sahibi, "İçim kan ağlıyor. Canlarımız öldü. Arkadaşlarım, misafirlerim öldü. İçim kan ağlıyor. Acımız bile tazeyken maalesef sözlerimden yanlış anlamlar çıkartılmış. Amerikan istihbaratı bana bilgi vermedi. 29 Ekim'de gazetelere, televizyonlara yansıyan ve kendi vatandaşlarına yönelik yaptıkları uyarıyı anlatmaya çalıştım. Dediğim sadece budur, verdiğim tepki buna yöneliktir. 17 Aralık'tan beri Beşiktaş'tan Bebek istikametine kadar İstanbul polisi 3 ayrı noktada kontrol noktası oluşturmuştu. Polis arkadaşlar yağmurda, çamurda görev yapıyor, aramalar gerçekleştiriyordu. Hatta dün bu kontrol noktaları 4'e çıkartılmış. Benim çalışanlarım bile işyerine bu aramalardan geçerek gelmişler. Bütün bu önlemlere rağmen hain saldırı gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr