TRT World, Kırgızistan vatandaşı Yahya Mashrapov’un pasaportunu paylaşarak Reina saldırısının faili diye duyurdu. Hakkında yapılan ‘Reina saldırısının faili’ haberlerinden sonra Mashrapov Kırgız medyasına konuştu.

Mashrapov pasaportunun medyada ‘terör saldırısının faili’ şeklinde sunulmasıyla ilgili konuştu ve tüm iddiaları yalanladı.

Kırgız gazete Turmush’a konuşan Mashrapov, Türkiye’deyken polis tarafından ‘saldırgana benzerlik’ sebebiyle gözaltına alındığını ve sorgulandığını belirtti. Yahya Mashrapov, şu ifadeleri kullandı:

"1 Ocak’ta Bişkek’ten İstanbul’a uçtum. Ticaretle ilgili davaları tamamladım. Sonra İstanbul havaalanına geldim ve uçağa bindim. Kolluk görevlileri beni uçaktan çıkarttı ve beni birkaç saat sorguladılar. Yılbaşı gecesindeki terör saldırısıyla bağlantılı olarak sorgulanacağım açıklandı. Fotoğrafımın saldırgana benzediğini belirtip, özür dileyerek beni başka bir uçağa bindirdiler."

TRT World haberleri sildi, sosyal medya paylaşımlarını kaldırdı 

TRT World, yaptığı hatanın ardından tüm dünyaya İngilizce olarak duyurduğu haberi sildi. Youtube sayfasından haber videolarını da silen TRT World, sosyal medya paylaşımlarını da kaldırdı. 

 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr