Beşiktaş'ın Akhisar Belediyespor ile deplasmanda 3-3 berabere kalmasının ardından spor yazarları puan kaybının strese bağladı. Spor yazarları, Serdar'ın gözyaşlarının özgüven eksikliğine bağlarken stresin iyi yönetilmesi gerekildiğini satırlarına taşıdırlar.

Söyle hoca, bu Serdar niye ağlıyor (Kenan Başaran/Hürriyet)

Beşiktaş, kaybettiği 2 puandan çok, Serdar’ın neden ağladığını sormalı. En kötü, gelecek haftaya bile 2 puan önde başlayacak bir takımın oyuncusu neden şampiyonluk kaybedilmiş gibi ağlıyor? Serdar’ın gözyaşları büyük bir özgüven sıkıntısına işaret.

İSMAİL, Gomez’e yaptığı asisten önce arkadaşı Oğuzhan’a çalım attı. Öyle bir hırsa sahipti ki, “Bu golü ben attıracağım” diyordu ,vücut dili...

 

Plastik huniler gibi (Erman Toroğlu/Sabah)
Sen Beşiktaş olarak Tolga'nın alternatif kalecisini doğru seçememişsen veya seçmişsen, oynatamamışsan ve bu golleri yiyorsan, ağlamayacaksın.

Aslında bu maçı son saniyede Sosa'nın frikik golüyle Beşiktaş kazansaydı futbol adına hem yazık olurdu hem ayıp olurdu. Siyah-beyazlılar, bir ikinci gol yiyorlar, ceza alanında bir Akhisarlı var, beş Beşiktaşlı. Ama bu beş Beşiktaşlı da ceza alanı içinde göstermelik duruyorlar, korkuluk gibi.

Hani vardır ya antrenmanda slalom yaptırırken plastik huniler koyarlar. Onları ceza alanına koysan rakip hiç olmazsa birine, ikisine vurur topu kaybeder. Beşiktaş defansında oynayan futbolcular, bu plastik hunilerin yaptıklarını bile yapamıyor.


Alexis şike mi yaptı? (Mustafa Anıklı/Milliyet)
Eğri oturup doğru konuşalım; Alexis Delgado'nun Akhisar Belediyespor karşısında yaptıklarını, rakipten biri yapsa ne derlerdi?

Mesela Douglao... Ellerini havaya kaldırıp, "Teslimim" diye penaltıya neden olsa, ardından da amatör kümede bile zor görülen bir kaleci anlaşmazlığıyla rakibe üçüncü golü hediye ederse... İsmail Köybaşı, geri pasıyla Rodallega'ya gol için zemin hazırlarsa...

Ya Tolga Zengin dediğimiz tecrübe abidesine ne demeli? Üçüncü golde Alexis ile yaptığı kötü organizasyon.... Ya son dakikada Soner'e verdiği asist... Allah'a şükretsin ki top direkle buluştu. Ya gol olsaydı?

Bunların hepsini alt alta topla, üst üste koy; Manisa'dan çıkan bir puanı "avanta" olarak kenara koy!


Stres yönetilmezse (İlker Yasin/Hürriyet)
Beşiktaş için her maç bir final. ‘Futbolun kalitesine’ değil, ‘her maçta 3 puana odaklanmış’ siyah beyazlıların özellikle 2. yarıdaki futbolla, bu telaş, bu stresle şampiyonluk yarışında çok fazla bir avantajı olduğu söylenemez artık...

Beşiktaş’ın bugünlere gelmesinde büyük etkisi olan öğretmen Güneş’in, futbolcularını bu tür maçlara psikolojik olarak hazırlaması şart.

Kadro zenginliği, vitrindeki yıldız sayısı itibariyle F.Bahçe ve G.Saray’ın önünde olmayan Beşiktaş, şampiyonluğu bir ‘ekip’ ruhuyla kazanacak.

Bu fiziksel ve takım dayanışması, eğer psikolojik motivasyondan eksik kalırsa hedefe ulaşmak zorlaşır.

 

Stres ve panik (Ersun Yanal/Milliyet)

Beşiktaş’ta maç boyunca stres ve panik havası vardı. Şampiyonluk yarışında daha önce de belirttiğimiz gibi stres ve panik Beşiktaş’ın en büyük handikapı olacak gibi görünüyor. Maçın skorunu her iki takım adına yapılan bireysel hatalar belirledi. Son bölümleri oldukça çekişmeli ve heyacan dolu geçen karşılaşmada hem Akhisar hem de Beşiktaş seyir zevki yüksek bir mücadele ortaya koydu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr