3. havalimanı bölgesinde faaliyet gösteren Meta Kumtaşı Ocağı, bürokratik prosedür gereği Ağaçlı köy kahvesinde halkın katılımı toplantısı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri öncülüğünde toplanan Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısında köylü, sivil toplum kuruluşları ve firma yetkilileri bir araya geldi. Jandarmanın da önlem aldığı toplantı sırasında köylüler, bölgelerinde açılan taşocakları ve taşocaklarının işletilmesi için gerekli olan dinamit depolarına tepki gösterdi.

"BU KÖYDE YAŞIYORUM, KORKUYORUM"

Bölgelerinde havaalanı için taşocağı açıldığını söyleyen Ağaçlı köyü sakini Nezih Beceral, patlayıcı deposunun köyün 150 metre yakınına kurulduğunu söledi.

Toplantıyı da projeyi de istemediklerini belirten Beceral, “Bizi tamamen yok etmek mi istiyorsunuz. Ben bu köyde yaşıyorum, korkuyorum, ya patlarsa diye uyuyamıyorum. Siz para kazanacaksınız diye biz korkuyla mı yaşayacağız?” diye konuştu. Bir köy sakini de dinamit deposu ile ilgili bilgilendime yapılmadığını savunarak “Sabah bir uyandım evimin yanına dinamit deposu yapılmış” diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

BAKANLIK YETKİLİLERİ TOPLANTIYI TERK ETTİ

Taşocağı işletmek isteyen firma yetkililerinin de katıldığı toplantıda gerginlik yaşanması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ortamı yumuşatmaya çalıştı. Bakanlık yetkileri toplantı için tutanak tutmak isteyince gerginlik arttı. Köylü ve sivil toplum üyelerinin tepkileri üzerine toplantıyı terk etti.

MUHTARLAR: HAYVANLARIMIZ TELEF OLUYOR

3. havalimanı inşaatı nedeniyle hafriyat sahasına dönen Çiftalan köyünde muhtarlık yapan Harun Gürhanel, köyün en önemli geçim kaynağının hayvancılık olduğunun altını çizdi. Taşocağının kontrolsüz bir şekilde işletildiğini söyleyen Ağaçlı muhtarı Turhan Şeker hafriyat kamyonlarında araç plakasının bile bulunmadığını anlattı. Odayeri muhtarı Hıdır Şimşek ise taşocakları nedeniyle hayvanlarının çamura batarak telef olduklarını söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr