Şırnak’ın İdil ilçesindeki çatışmalarda hayatını kaybedenler arasında 13 ve 15 yaşlarında iki kız çocuğunun bulunduğu bildirildi. Cenazeler, aileleri tarafından teşhis edildi.

D’nın haberinde Mardin Devlet Hastanesi’ne getirilen cenazelerden ikisinin 13 yaşındaki Fatma Elarslan ve 15 yaşındaki Sevilay Yıldız’a ait olduğu belirtildi.

‘Abluka’nın başladığı günden itibaren kızlarına ulaşamadıklarını söyleyen 13 yaşındaki Elarslan’ın babası Mehmet Elarslan, saldırılar nedeniyle başka bir mahallede mahsur kaldığını belirterek, “Ulaşmaya çalışıyorduk. Saldırılar süreklileşince korkmuş ve bir evde mahsur kalmış. Cenazesini morgda teşhis ettik” dedi.

Kızının yedinci sınıf öğrencisi olduğunu ve devlet tarafından terörist olarak lanse edildiğini söyleyen baba, sözlerine şöyle devam etti:

 “Kızım daha küçük bir çocuk. Silahı eline bile alsa silah ondan büyük olur. Bunun yanı sıra onun sesinden bile korkar. Ama gelin görün ki biz hepimiz onlar için bir örgüt üyesi, onlar için bir teröristiz. Şu an İdil’de, Cizre’de yaşananların aynısını uyguluyorlar. Çocuk, kadın ve yaşlı demeden öldürüyorlar. Evleri ateşe veriyorlar. Sonra da ‘Terörist öldürdük’ deyip gidiyorlar. Oysa kızım daha 12’sini bile bitirmeyen biri. Nasıl olur da terörist olur?”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr