"Şike operasyonunda kumpas" soruşturmasında gözaltına alınan ve dün sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 46 kişiden 29'u savcılık sorgusunun ardından , "Silahlı terör örgütü kurma, yönetme, üyesi olma", "Haberleşmenin gizliğin ihlali", "Özel hayatın gizliliğinin ihlali", "Soruşturmanın gizliliğinin ihlali" ve "İftira" suçlarından tutuklanma talebiyle İstanbul Nöbetçi 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.   Akşam saatlerinde de emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye getirilen 3 kişi de aynı suçlamalarla mahkemeye sevk edildi. Bu sabaha karşı hakimlikteki sorguları tamamlanan şüphelilerden 12'si "Haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek", "Silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"AMAÇ FENERBAHÇEYİ ELE GEÇİRMEK"   Tutuklama kararında, "Lider ve yönetici ve bir kısım üyelerinin firari olduğu ve bir kısmının da çeşitli soruşturmalarda tutuklu bulunduğu FETÖ/PDY terör örgütünün her alanda var olma iradesi doğrultusunda bir kısım yöneticilerince futbol alanında da etkinliğe kavuşma adına sosyal, ekonomik olarak topluma etkisi büyük olan bir kulübü ele geçirmeye yönelik oluştuğu, bu irade doğrultusunda alınan karar ve talimatlar ile Türkiye Cumhuriyeti yasalarında soruşturmaya başlandığı esnada henüz suç olarak tanımlanmayan ve iddia edilen şike eyleminden dolayı Fenerbahçe Spor Kulübünün başkanının ve bir kısım yöneticilerinin, Futbol Federasyonu Başkanının ve bir takım spor kulübü yöneticilerinin ve futbol camiasına ilişkin isimleri yasadışı yollarla silahlı örgüt kurdukları iddiasıyla teknik ve fiziki takibe maruz bıraktıkları..." belirtildi   Kararda, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve Futbol Federasyonu Başkanının doğrudan birbirleriyle bağlantısının bulunmadığı ancak teknik takip yapılarak bu kişilerin silahlı suç örgütüyle ilişkiliymiş gibi gösterilmeye çalışıldığı ve silahlı örgüt iddialarına zemin hazırlandığı ifade edildi.

"ŞÜPHE ARZETMEYEN GÖRÜŞMELERİ ÖRGÜTSEL BAĞLANTI GİBİ GÖSTERİLDİ"   Kararda, hedef alınan kişilerin hakkında yeterli delil olmadan ve yasal olarak herhangi bir suç isnat edilemeyecek şekilde silahlı suç örgütü haline dönüştürmeye çalışıldığı, bu doğrultuda da yargılanmalarını sağlamak amacıyla gerekçesiz bir şekilde şüphe arzetmeyen görüşmeleri örgütsel bağlantı gibi gösterdikleri vurgulandı.

"AZİZ YILDIRIM'I İRTİBATLI VE ÖRGÜTSEL BAĞLANTILI KILMAK ADINA..."   Kararda şüphelilerin, "Olgun Peker'le kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ı irtibatlı ve örgütsel bağlantılı kılmak adına dönemin Federasyon Başkanı'yla o dönem kulüp başkanlığı yapan kişilerin hiçbir tape ve HTS kaydına dayanmayan görüşmelerini soruşturmaya kattıkları" tespitine yer verildi.

"TV VE GAZETELERDE ALGI YÖNETİMİ YAPTILAR"   İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin beraat kararına da yer verilen kararda, FETÖ/PDY'ye bağlı olan bazı medya kuruluşları aracılığıyla, şüphelilerin soruşturmaya yönelik algı yönetimi yaptıkları, bu şekilde toplum nezdinde soruşturmaya meşruiyet kazandırmaya çalıştıkları, yine bu doğrultuda firari sanık Ekrem Dumanlı'nın "Şike" üzerine gazetede yazılar yazdığı belirtildi.

12 KİŞİ TUTUKLANDI... 8'İ ADLİ KONTROL 20 KİŞİ SERBEST   Şüphelilerin, fikir ve eylem birliği içinde oldukları vurgulanan kararda, söz konusu dönemde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler M.T., M.A., Ö.F.O., İ.E., A.Ç., M.O., H.G., K.A., H.A., S.K., ve S.E.'nin, operasyonlarda aktif olarak görev aldıkları, çoğu dinleme raporlarına paraf ve imza attıkları bu nedenle de müsnet suçları işledikleri belirtilerek, "Haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek" ve"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından, şüpheli N.K.'nın ise "Haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek" ve "Silahlı terör örgütünü kurmak ve yönetmek" suçundan tutuklanmalarına karar verdi. Aralarında bazı avukatlarında bulunduğu 8'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 20 kişi ise serbest bırakıldı.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr