Yüksekdağ, saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiğinin hemen hemen kesin olduğunu söyledi.
Asri Mezarlık'taki otopsi merkezine gelen Figen Yüksekdağ, burada yakınlarının cenazelerini bekleyenlere baş sağlığı diledi. Ölen yakınlarının arkasından ağıtlar yakan kadınlara sarılan Yüksekdağ, gözyaşlarını tutamazken, ağlayan kadınların ise gözyaşlarını sildi. Saldırının ütün insanlık ve ahlak sınırlarını aştığını ifade eden Yüksekdağ şöyle konuştu:

Demirtaş'tan Gaziantep açıklaması: İç savaş arayışı içindeler

Dün düğün eviydi bugün cenaze evi oldu!

"Dün Şahinbey İlçesi'nde çok alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. Bir düğüne yönelik saldırıydı. Bütün insanlık sınırlarını, bütün ahlak sınırlarını ezip geçen karanlık güçler tarafından gerçekleştirilmiş bir saldırıydı bu. IŞİD tarafından gerçekleştirildiği hemen hemen kesin olarak görülüyor, değerlendiriliyor, bizim tarafımızdan da. Şu ana kadar 50 yurttaşımız, kardeşimiz hayatını kaybetti. Ben yaşamını kaybeden bütün yurttaşlarımıza, bütün canlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu alçakça saldırıyı kınıyorum. Bütün öfkemizle, bütün yüreğimizle kınıyoruz. Bütün Türkiye halklarının da vicdanda, ahlakta, insanlıkta birleşerek bu alçak saldırılara karşı birleşerek bir insanlık barikatı olmaya davet ediyoruz. Türkiye ve Türkiye toplumu böyle saldırıları hak etmiyor. Ben bir kere daha bütün halkımızın başı sağ olsun diyorum. Bütün Türkiye halkalarının başı sağ olsun diyorum. Bugün hala otopsisi devam eden cenazelerimiz var ve durumu ağır olan yaralılarımız var. Bugün cenaze töreni için ayrıca buradayız. Ben bütün Türkiye kamuoyunu da, bütün Türkiye demokrasi güçlerini de vicdan sahibi insanları ve yurttaşlarımızı da burada yaşanan acıya sahip çıkmaya ve bu acıyı paylaşmaya davet ediyorum."

Yüksekdağ, konuşmasının ardından saldırıda yaşamanı yitirenler için düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere Yeşilkent Mezarlığı'na gitti.


Saldırıda oğlunu kaybeden acılı anne HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'a oğluyla arasında geçen son konuşmasını anlattın. Acılı anne "Saçlarını taradı, ben düğüne gidiyorum dedi. Bilseydim göndermezdim." diye feryat etti.



Gaziantep'teki patlamaya dünyadan ilk tepkiler

CHP Gaziantep için olağanüstü toplanacak

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr