France 24 televizyonunun haberine göre, İran devlet televizyonu, Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan Tahran yanlısı Hizbullah örgütünün propagandasının yapıldığı bir programda ölçüyü fazla kaçırarak, "Medal of Honor" adlı video oyunundaki keskin nişancı görüntülerini gerçek görüntü gibi sundu.

Görüntülerde, sözde bir Hizbullah militanı IŞİD militanları oldukları ve termal kamerayla görüntülendikleri iddia edilen militanları tek tek avlıyor. Tek bir Hizbullah militanı birkaç dakika içinde altı IŞİD militanını saf dışı bırakıyor. Görüntülerin üzerine oturtulan Arapça konuşmalar videonun inandırıcılığını epeyce artırıyor.
Hatta İran Devrim Muhafızları'na yakınlığıyla bilinen Mizan Haber Ajansı, işi daha da ileri götürerek, keskin nişancının kullandığı silahın İran yapımı Araş marka bir tüfek olduğunu iddia ediyor.

Ancak İran devlet televizyonunun ölçüyü kaçıran Hizbullah propagandası dikkatli bir "Medal of Honor" oyuncusunun gözlerinden kaçmayınca skandal ortaya çıkıveriyor.
İran devlet televizyonu, propaganda skandalının ortaya çıkması üzerine görüntüleri internet sitesinden kaldırdı. Ancak televizyonda yayınlanan görüntüler yabancı kanalların gözünden kaçamadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr