Başka bir dolandırıcılık davasında tutuklu bulunan Fırat A. (37) dün hakkında yeni açılan bir davada hâkim karşısına çıktı. İstanbul Ağır CezaBen Sülün Osman’ın talebesiyim
Mahkemesi’nde görülen davada Fırat A., A.E. isimli kişiden zorla para almaya çalışmak ve tehdit suçundan yargılanıyor.
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberi şöyle: Dava dosyasına göre Fırat A., A.E.’den parayı alamadan yakayı ele verdi. A. polisler tarafından ilk yakalandığında ise, kendisi ile aynı ismi taşıyan bir akrabasının kimlik bilgilerini verdi. Ancak gerçek kısa süre sonra anlaşılınca hakkında dava açıldı.

SÜLÜN OSMAN’IN TALEBESİYİM

Tutuklu bulunduğu cezaevinden jandarma görevlileri eşliğinde duruşmaya getirilen Fırat A.’nın savunması ise, salonda ilginç anların yaşanmasına sebep oldu. Fırat A. duruşma tutanağına yansıyan savunmasında “Ben Sülün Osman’ın talebesiyim. İşim gücüm insanları dolandırmak. Bu yüzden pek çok sabıkam bulunuyor. Genelde, olumsuz kişiliğe sahip insanları dolandırıyorum” dedi.


DÜMENİ BU YOLA KIRDIK!
Suçunu açık açık anlatan Fırat A. için İstanbul Barosu’nun atadığı avukatı Av. Enver Doğar ise mahkemede yaşananları şöyle anlattı: “Böyle bir duruşma ortamını ben de ilk kez yaşadım. Mahkeme heyeti dahil herkes gülüyordu. Savunmasına, Ben Sülün Osman’ın talebesiyim diyerek başladı. Devamında, Sülün Osman’ın Boğaz Köprüsü’nü ve 9’uncu filoya ait gemileri satmaya çalıştığını kendisinin de o yolda olduğunu söyledi. Bütün bunları doğal bir biçimde anlatıyordu. Duruşmada ‘Biz dümenimizi bu yola kırdık hakim bey’ dedi. Mesleğim bu. Enayileri bulup yoluyorum” dedi. Mahkeme, bir sonraki duruşma için Haziran ayı başına gün verdi.

KÖPRÜYÜ SATMAK ÜZEREYKEN…
Sülün Osman lakabı takılan Osman Ziya Sülün, 1950-60 yıllarında İstanbul'a köyden yeni gelmiş saf insanlara meydan saatlerini, tramvayları, üniversite bahçesini, Galata Kulesi'ni, Şehir Hatları Vapurlarını satmasıyla ün yapmıştı. Galata Köprüsü'nü satmak üzereyken tesadüfen yakalanan Sülün Osman, Yeşilçam'da bir süre figüranlık ve kostüm kiralama işi de yaptı. Sülün Osman'ın hocası ise Kumkapılı bir Rum olan Aleko'ydu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr