İddianameye göre olay şöyle oldu: 24 Nisan'da 2016, İdris Alakuş (39) ve Savcı Karabulut çorba içmek için Bakırköy'de bir restorana gitti. Burada çorba içtikleri sırada Hasan Erdem (46) yanında bulunan Kazım Ünlütürk ve Adem Canpolat ile aynı restorana geldi.

"HESABI BEN ÖDEYECEĞİM"
İçeri girdiklerinde Hasan Erdem, önceden tanıdığı olan Savcı Karabulut'u görünce yanlarına giderek masalarına oturdu. Bir süre sonra İdris Alakuş hesabı istedi. Hasan Erdem, "Sen bizim misafirimizsin,hesabı ben ödeyeceğim" demesi üzerine sinirlenen İdris Alakuş "Sen benim masama geldin, hesabı ben öderim" şeklinde cevap verdi. Alkolün de etkisiyle aşırı tepki veren İdris Alakuş'un tavrı karşısında Hasan Erdem , "Tamam, hesabı sen öde" diyerek tartışmayı kapatmak istedi. İdris Alakuş hesabı ödeyerek gergin biçimde mekandan ayrıldı.

"YAKIN MESAFEDEN 2-3 EL ATEŞ ETTİ"
Olay yerinde kalan Hasan Erdem ve Savcı Karabulut sohbet etmeye devam etti. 15-20 dakika sonra yeniden mekana gelen İdris Alakuş, Hasan Erdem ve Savcı Karabulut'un oturduğu masaya yöneldi. Aniden üzerinde bulunan tabancayı çıkartan Alakuş, Hasan Erdem'e yakın mesafeden 2-3 el ateş etti. Kendisini durdurmaya çalışan Adem Canpolat ve Kazim Ünlütürk'e de yakın mesafeden elindeki tabanca ile ateş edip yaralayan İdris Alakuş, mekandan kaçarak uzaklaştı. Hasan Erdem olay yerinde hayatını kaybetti.

"HASAN ERDEM'İ TABANCA İLE VURARAK ÖLDÜRDÜ"
Savcılık soruşturma kapsamında hazırladığı iddianamede şüpheli İdris Alakuş'un alkolünde verdiği dengesizlikle hesap verme meselesi nedeniyle tartıştığı Hasan Erdem'i tabancayla vurarak öldürdüğü belirtildi. Alakuş'un olay yerinden kaçmak isterken kendisine engel olmaya ve tutmaya çalışan müşteki mağdurlara da yakın mesafeden tabancayla ateş ederek öldürme kastını ortaya koyduğu, ancak elinde olmayan nedenlerle neticenin gerçekleşmediği ve bu şekilde müşteki mağdurlara karşı eylemlerinin ayrı ayrı teşebbüs aşamasında kaldığı iddia edildi.

"OLAYDAN SONRA 3 KEZ GÖRÜŞMÜŞLER"
İddianamede, şüpheli Savcı Karabulut'un savunmasında olaydan sonra şüpheli İdris Alakuş'u görmediğini ve kendisi ile görüşmediğini savunduğu belirtildi. HTS raporlarında şüpheli Karabulut'un cep telefonu ile olaydan sonra İdris Alakuş ile 3 kez görüştüğünün tespit edildiğinin belirtildi. Karabulut'un savunmasının inandırıcı olmayıp olaydan sonra kaçan şüpheli İdris Alakuş ile irtibat sağlamasına rağmen bu durumu gizleyerek şüphelinin yakalanmasını engellemek ve kaçmasına imkan sağlamak kastıyla hareket ettiği öne sürüldü.

HAPİS İSTEMLERİ
İddianamede tutuklu şüpheli İdris Alakuş'un ?Kasten öldürme", "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma" suçlarından bir kez müebbet ve 19 yıldan 33 yıla kadar hapsi talep edildi. Diğer tutuksuz şüpheli Savcı Karabulut'un ise ?Suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapsi istendi. Şüpheliler önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr