Ataköy’de Sheraton Otelinde, kampanyayı yürüttüğü ekibiyle birlikte bir grup gazeteciyle birlikte kahvaltı yapan Ümit Özdağ, kongre sürecini değerlendirdi, yapmak istediklerini anlattı. Saray ve hükümetin baskısı altında olduklarını, otoriter ve hukuk dışı yönetim tarzının MHP’deki bütün dinamiklerin ortaya çıkmasına neden olduğunu, aslında bunun hukuk devletinin yeniden inşa edilmesinde yararı bulunduğunu belirtti. MHP kongresiyle ilgili son Yargıtay kararının "Ankara hakimler var" dedirttiğini, bunun da yurttaşları umutlu edebileceğini belirten Özdağ, "Vatandaşlar hukuk devletinin yürürlüğe girmesini istiyor. Çünkü tek parti hegomonyasına karşı mücadele edecek tek parti MHP’dir" dedi.

Bazı çevrelerin istediği gibi MHP’nin merkez sağda, liberal bir parti olmasına karşı çıktığını söyleyen Ümit Özdağ, "MHP’nin asıl konumu, ülkücülüğü ve milliyetçiliği bünyesinde taşıyan; iktidar projesi olan bir merkez partisi olmalıdır" diye konuştu.

Geçmişten beri bu konuda direndiğini ve ‘fikri duruş’ verdiğini savunan Prof. Ümit Özdağ, olağanüstü kongre süreci için şöyle konuştu:

"MHP’de canlanma ve diriliş gerekiyor; bunun için de ‘centilmence’ bir mücadele yaşanıyor. Ortak aday konusunda henüz bir proje yok. Meral Hanımın mücadelesine saygı duyuyorum. Ben kişiler hakkında konuşmam. Ancak mücadelesine saygı duyuyorum. Ben her konuda hazır bir partiliyim, deneyiyim var, projelerin var. MHP’de o sıçramayı ben yapabilirim."

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin aday olup olmayacağı konusundaki soruya Özdağ, "Devlet Bey, 19 Haziran’da tüzük kurultayı toplanırsa 'Ben aday değilim' diyebilir. Genel Merkez aday çıkarırsa MHP kaybedebilir. Bundan siyasal başarı çıkmaz. O zaman fikir kılıçları çekilecektir" yanıtını verdi.

İKTİDAR KONUSU

MHP'nin Türkiye’nin karşısına yeni bir iktidar projesi ile çıkması gerektiğini vurgulayan Ümit Özdağ, "MHP'nin kendisini yeniden tanımlaması gerekiyor. Halkımızı heyecanlandırmamız lazım. Tanıtım yoksa bu işler olmuyor. Halkı projeler sunmalıyız. Yoksa, ‘mermi var, tabanca yok’ konumuna düşeriz" diye onuştu.

Ümit Özdağ yöneltilen sorular üzerine, Alevi köylerinin yanına Arap sığınmacıların yerleştirilmesini doğru bulmadığını, pilot yetiştirmek için açık öğretimin yeterli olmadığını ve büyük bir finas krizi riski bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr