İspanyol medyası, Arda Turan'ın Barcelona'da neden düşük performans sergilediğini tartışıyor.

Konuyla ilgili Marca gazetesinde yer alan haberde Diego Simeona önderliğinde Atletico Madrid'de harikalar yaratıp başka takımlara gidince sönen yıldızlar örnek gösterilirken Arda'nın da bu durumun son örneği olduğu ifade edildi.

'KESKİN DÜŞÜŞ' HASTALIĞI

Milli futbolcunun, daha önce Radamel Falcao, Filipe Luis, Diego Costa gibi yıldız isimlerin yaşadığı "Keskin düşüş" hastalığına yakalandığı ifade edilen haberde bu oyuncuların Atletico'dan sonra gittikleri takımlarda mevkiisiz kaldıkları ve eski yerlerini özledikleri kaydedildi. Diego Simeone'nin Arda Turan'ı anlayan bir teknik adam olduğuna değinilen haberde, başka hiçbir ismin Arda'nın yeteneklerini böylesine ortaya çıkaramadığı anlatılırken "Simeone'nin sırrı ortaya çıktı: O, Arda'ya sabit yerde kalırsa özgürlüğünün biteceğini ve bunun da kendisini göstermesi için bir engel olduğunu söylemişti" ifadeleri kullanıldı.
Gazete, Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin de bu durumdan haberdar olduğu aktarırken "Enrique, bu sözleri duymuştu ama buna uygun davranmadı. Şimdi Simeone'nin kehaneti tuttu ve Arda, Barcelona'da bir bölgeye sabitlenince yeteneklerini sergileyemedi" yorumunda bulundu. (goal)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr