Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya hakkında zorla getirme kararı olan Fazıl Say, müşteki Ali Emre Bukağılı ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Say, bekar ve 1 çocuklu olduğunu belirtirken müzisyenlik yaptığını ifade ederek aylık gelirinin 5 bin lira olduğunu söyledi. Öte yandan şikayetçi Bukağılı avukatlarının reddi hakim talebinin geçtiğimiz celse yerinde görülmesi üzerine duruşmayı Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nin hakimi yönetti.

"FAZIL SAY İSMİNİN MARKA DEĞERİNİ KULLANARAK..."

Duruşmada konuşan Fazıl Say suçlamayı kabul etmediğini söz konusu tweeti kendisinin gönderdiğini belirterek yazılı savunma sundu. Say'ın duruşmada okunan 2 sayfalık yazılı savunmasında suça konu tweetlerinde hakaret ifadesi ve kastı olmadığını kaydederek, "Şikayete konu ifadelerde müştekinin adı dahi geçmemektedir. Kendisiyle şahsi bir husumetim bulunmamaktadır. Sosyal medya hesaplarımı takip ederek her fırsatta şahsımı şikayet etmektedir. Fazıl Say isminin marka değerini kullanarak basın yayın araçları ile kendisini göstermeye çalışmaktadır" dedi.

"AĞIR HAKARET VE KÜFÜRLERE MARUZ KALMAKTAYIM"

Sosyal medya ve basın yayın araçları kendisine saldıranların olduğunu ifade eden Say yazılı savunmasında, "Dünya görüşüm ve fikirlerim nedeniyle çok ağır hakaret ve küfürlere maruz kalmaktayım. Saldırılara rağmen hiçbir ifademde kişileri hedef almadığım gibi adli yollara başvurmayı tercih etmem. Eleştirilerim ve sitemlerim tamamen yaşanan olaylara ilişkindir. Bu eleştiri ve sitemlerim benim Anayasa ile güvence altına alınmış ifade özgürlüğüm kapsamındadır" ifadelerini kullandı.

"OTİSTİK OLDUĞUMU İDDİA ETMEK SURETİYLE..."

İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde de yargılandığını anımsatan Say, "Davaya katılanlar ve vekilleri 'otistik' olduğumu iddia etmek suretiyle şahsıma hakaret etmiştir. Görüşlerim ve muhalif kişiliğim nedeniyle birçok hukuksuz uygulamaya da halen maruz kalmaktayım. İfadelerim de bu yargılama sürecinde uğramış olduğum haksızlıklara yönelik bir serzeniş ve eleştiriden ibarettir. Dolayısıyla hiçbir paylaşımım müşteki veya bir başkasını şahsen hedef almış değildir. İfadelerim tamamen genel ifadelerle yaşananlara ilişkin eleştirilerimden ibarettir" dedi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ SAVUNUCUSU GİBİ GÖRÜNTÜ VERMEYE ÇALIŞIYOR"

Müşteki Ali Emre Bukağılı ise tweetler ile kendisine hakaret edildiğini söyleyerek, "Şikayetim devam etmektedir. Ben her şeye dava açan biri değilim. Fazıl Say'ın çok fazla söylemleri bulunmakta, bunlara hiç kimse bir şey demiyor.. İfade özgürlüğü savunucusu gibi görüntü vermeye çalışıyor" dedi

Mahkeme hakimi, Say'ın duruşmalardan vareste tutulmasını karar vererek taraf avukatlarına beyanlarını sunmaları için süre verdi, duruşma ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fazıl Say'ın 2014 yılı Nisan ayında Twitter üzerinden Ali Emre Bukağılı'ya yönelik hakaret içeren paylaşımlar yaptığı belirtildi. Fazıl Say hakkında, "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr