Ziraat Türkiye Kupası’nda Başakşehir ile Amedspor arasında Fatih Terim Stadı’nda oynanan maçta 30 Amedspor taraftarı attıkları tezahüratlar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.
Amedspor taraftarlarının savaşa karşı attıkları "Çocuklar ölmesin maça da gelebilsin", “Her yer Suriçi her yer direniş” ve "Direne direne kazanacağız” sloganları nedeniyle gözaltına alındıkları bildirildi.

"TAHRİK ETTİLER"
Teknik Direktör Semih Küçükbayrak, T24'e yaptığı açıklamada; Başakşehir stadında büyük bir haksızlık yaşandığını belirterek, “Kupada ilk 16’ya kaldık, mücadelemizde hedefimize ulaştığımız anlamına geliyor bu. Başakşehir’de ‘fair-play’e yakışmayan görüntüler yaşandı. Sakatlanma sırasında bir topu taca attık. Ancak takmının teknik heyeti dahi oyunculara müdahale etti. Başakşehir’e yakışmadı bu durum” dedi. Küçükbayrak, teknik heyetin “çirkin hareketler” yaptığını söyledi ve “tahrik ettiler” dedi.
Amedspor Futbol Şube Sorumlusu Servet Erol ise “Maçtan sonra taraftar grubumuzu apar topar gözaltına aldılar. Sokak aralarında dövülüp ellerini tersten kelepçelediler. Futbol müsabakası bir savaş değildir” dedi. Kulüp avukatlarının devreye girdiğini ve İstanbul Barosu’ndan destek istendiğini belirten Erol, “2-0 öndeyken hakem hataları nedeniyle 5 dakika olması gereken uzatmaların 6. dakikasında gol yedik. Teknik heyetin yaptıkları yetmezmiş gibi bir de Semih Şentürk’ün asker selaması vermesi taraftarlarımıza yönelik kabul edilemez bir harekettir. Burada bize hiç misafirperver davranmadılar” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr