Galatasaray Spor Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu'nda gözler eski başkanlardan Ünal Aysal'ın üzerindeydi.

Aysal, kongre sonrası NTV Spor'a yaptığı açıklamalarda; "Yönetimin görevi layıkıyla yapabilmemiz için özellikle eski yöneticilerin mümkün olduğunca az konuşması lazım" geldiğini söyledi. Aysal, "Biz ne kadar az konuşursak onların kafaları o kadar az dağılır. Onlara hakları olan süreyi de vermek lazım" dedi.

"ŞU ANDA BAŞKANLIK DÜŞÜNCEM YOK"

Galatasaray'a yeniden başkan olmak gibi bir planı olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Aysal, "Şu kapıdan çıktıktan sonra ne olacağını bilmiyoruz. Onun için bu iki sene daha süresi var arkadaşlarımızın. 2 sene sonra ne olur, ne biter, taraftarın bu konuda çok önemli rolü olabilir. Zaman içinde bunlar ortaya çıkar. Belki hakkaten çok da yetenekli ehil arkadaşlarımızı bulur, buraya gerleştiririz. Ama şu anda benim böyle bir düşüncem yok" diye konuştu.

"4. YILDIZ SAYEMDE ALINDI"

Halihazırdaki başkan Dursun Özbek yönetimini de değerlendirmesi istenen Aysal; "Ellerinden gelen her şeyi yaptıklarına inanmak istiyorum. İyi niyetli olduklarını tahmin ediyorum. Lüzümsuz dedikodu çıkarmadıkları ve yanlış bilgi vermedikleri sürece başarı şansları yüksek. Eğer bu kadar kritik edildiğimiz 41 oyunculu kadro derinliği olan ve birbirine uyumlu kaynaşmış bir takım olmasaydı bunun bedelleri tarafımdan ödenmemiş olsaydı bu takımın 4. yıldızı alması mümkün müydü? Orada kek kalıbının içine giren kimlerdi? Sayın Duygun Yarsuvat mıydı yoksa herkesin alay mevzusu olan o şampiyon olan takım ve ben miydim?" diye sordu.

"AYAĞIMIZA KURŞUN SIKTIK"

"CAS'a gitmesi halinde Galatasaray'ı ne gibi bir sonuç bekler?" sorusu üzerine ise Aysal, "Bence CAS, Galatasaray için bir çözüm değil. Ama yönetimin böyle bir kararı vrasa buna da saygı duymak lazım. Denemeleri lazım. Biz olayı 58 milyon Euro'luk şirket satış devrinden vazgeçmekle kaybettik.Bu satışı diğer kulüpler de yaptı. Bizden sonra gördüler. Onlar yaptılar ve zararlarını düşürdüler. Biz nedense ayağımıza kurşun sıktık" yanıtını verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr