Türkiye bugün de Suriye'nin kuzeyindeki YPG mevzilerini vurdu. Bu gelişmenin ardından PYD'nin eş başkanı Salih Müslim açıklamalarda bulundu. Reuters'a konuşan Müslim; Suriyelilerin, Türkiye'nin herhangi bir müdahalesine karşı direneceğini söyledi.

PYD lideri Müslim, Türkiye'nin top ateşine tuttuğu Miniğ Hava Üssü’nün, PYD'nin ele geçirmesine kadar el-Kaide bağlantılı Nusra Cephesi'nin kontrolü altında olduğunu hatırlattı. Müslim, Türkiye'nin Suriye'nin içişlerine karışma hakkı olmadığını iddia etti. Müslim, Türkiye'nin herhangi bir kara operasyonuna karşı mücadele edeceklerini belirterek "Bütün Suriye halkını karşılarında bulurlar." dedi.

Öte yandan, Türkiye, sınırda Suriye'nin Azez kasabasını kuşatan ve burada konuşlanan PYD mevzilerini ve unsurlarını Fırtına obüsleri ile dün bombalamıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu dün, "Angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur." açıklamasını yapmıştı.

Türkiye'nin Cumartesi günü Suriye'deki YPG militanlarından Miniğ Hava Üssü de dahil olmak üzere kuzey Halep bölgesinden geri çekilmesini istemişti. Top atışlarının geri çekilmesi istenilen bu bölgeleri hedef aldığı aktarıldı. Bombalamada iki kişinin de öldürüldüğü bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr