Putin, "Şu andaki anlaşmaların geçerliliği devam ediyor, fakat yine de bu sektördeki kısıtlamalar genişletilecek." dedi.

Putin'in açıklamasına göre bugün Rusya inşaat sektöründe yaklaşık 300 kadar Türk şirketi faaliyet gösteriyor ve bu şirketlerin toplamda 50 milyar dolarlık ihale anlaşması bulunuyor. Putin, Türk inşaat şirketleriyle yeni anlaşma yapmamaları durumunda Rusya'da 87 bin kişilik istihdam alanı açılacağını ifade etti. Putin şu şekilde konuştu: "Hükümet Türk müteahhitlerle yeni anlaşma imzalamama kararı aldı. Elbette ki bu bizim inşaat sektörümüzün genişlemesi için yeni fırsatlar sunacaktır ve aynı zamanda yeni tecrübeli kadrolara ihtiyaç olacaktır."


1 Ocak 2016 yılından itibaren Türkiye'ye yaptırımları genişletme kararı alan Rusya; inşaat, turizm, otelcilik ve kerestecilik alanlarında yeni yasaklar getirmişti. Rusya bu yasaklara bir istisna getirmiş ve 53 Türk inşaat firmasına yürüttükleri inşaat projelerini sonlandırana kadar ülkede çalışma ve Türk işçi çalıştırma izni vermişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr