Gaziantep'te bir sokakta düzenlenen düğünde meydana gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son yaptığı açıklamaya göre 51 kişinin yaşamını yitirdiği, 17'si ağır 69 kişinin yaralandığı patlama için dünyadan taziye ve kınama mesajları geliyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin: Terörle mücadele konusunda işbirliğini genişletmeye hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gaziantep'te 51 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırı nedeniyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye dileklerini iletti. Putin, Erdoğan'a gönderdiği telgrafta, 'Gaziantep'te yaşananların uluslararası toplumun terörle mücadelede güçlerini gerçek anlamda birleştirmesi gerektiğini hatırlattığını' ifade ederek 'Türk ortaklarla terörle mücadele konusunda işbirliğini her yönden genişletmeye hazır olduklarını' söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande: Terör saldırısını şiddetle kınıyoruz

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dün akşam Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısını kınayarak Türkiye'ye taziyede bulundu. Elysee Sarayı'ndan, "Cumhurbaşkanı, dün akşam Gaziantep'te meydana gelen aşağılık terör saldırısını şiddetle kınıyor. Türk yetkililere ve halkına başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Fransa bu mücadele Türkiye'ye destekleri yineliyor. Fransa terörle mücadele eden her kesimin yanındadır" mesajı yayınlandı.

AB Komisyonu: Ortak bir mücadelede birlikteyiz

AB Komisyonu, saldırının ardından Ankara'ya terörle mücadelede destek mesajı vererek saldırıdan duydukları üzüntüyü dile getirdi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Komisyonu'nun komşuluk politikası ve genişleme müzakerelerinden sorumlu üyesi Johannes Hahn, "Ortak bir mücadelede birlikteyiz" ifadesini kullanırken, Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük grup olan muhafazakâr EVP'nin Başkanı Manfred Weber de Gaziantep'teki saldırıyı kınadığını bildirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: Bir kez daha masum insanlar öldü

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, yayınladığı açıklamada, "Türkiye, bir kez daha korkunç bir saldırıyla sarsıldı. Bir kez daha terörün barbarca metodlarıyla karşı karşıyayız. Bir kez daha masum insanlar öldü. Bir düğün, bir mutluluk kutlaması bir kabusa dönüştü. Kurbanları saygıyla anıyor, yakınlarına taziyelerimizi sunuyoruz. Bu saldırının arkasında kim varsa, bunu en sert bir biçimde kınıyoruz. Hiçbir şey masum insanlara yönelik saldırılara mazeret gösterilemez" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Amaç, Türkiye'yi kaos ve istikrarsızlığa sürüklemek

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısını kınadı. Akıncı, yayınladığı taziye mesajında şu ifadeleri kullandı: "Terör vahşeti bu kez de Gaziantep’te bir düğün ortamında kendini gösterdi. 30 ölü 94 yaralı olarak açıklanan bu insanlık dışı eylemin amacı kuşkusuz ki masum insanların canı pahasına Türkiye’yi kaosa ve istikrarsızlığa sürüklemektir. KKTC halkı adına bu acı gününde Türkiye halkı ile olan dayanışmamızı bir kez daha belirtirim. Bu alçak saldırı sonucu yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.” 

KKTC Başbakanı Özgürgün: Anavatan Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz

Başbakan Hüseyin Özgürgün, dün Gaziantep’de yaşanan terör saldırısı nedeniyle taziye mesajı yayınladı. Özgürgün mesajında şu ifadeleri kaydetti: "Anavatan Türkiye'nin Gaziantep ilinde yaşanan bu insanlık dışı saldırının acısını ve üzüntüsünü Kıbrıs Türk halkı olarak yürekten paylaşıyoruz. Sivil ve masum insanları hedef alan, bir düğün alanını kana bulayacak kadar gözü dönmüş teröristlerin bu alçak terörünü nefretle kınıyorum. Anavatan Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde bu tür olayların faillerinin üstesinden gelecek güç ve kudrette olduğunu biliyor ve bu tür insanlık dışı olayın bir kez daha asla yaşanmamasını diliyorum. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine başsağlığı ve metanet, yaralılara acil şifalar dilerim."

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Gaziantep'teki saldırı Azerbaycan'ı derinden sarstı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısı sebebiyle bir taziye mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılan mesajda, Gaziantep'teki terör saldırısının Azerbaycan'ı derinden sarstığı ifade edildi. Terörün her çeşidine karşı kararlı bir mücadele başlatılması gerektiğine vurgu yapan Aliyev, saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Türkiye halkına Azerbaycan halkı adına başsağlığı diledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Wallström: En derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Gaziantep’de dün akşam düğün törenine karşı gerçekleştirilen terör saldırısını lanetledi. Wallström, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘Dün akşam düğüne yapılan vahşi terör saldırısıyla ilgili en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Düşüncelerim saldırının kurbanları ile birlikte’ dedi.

ABD Büyükelçisi John Bass: Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız

ABD Büyükelçisi John Bass, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dün akşam Gaziantep'te düzenlenen ve masum sivilleri hedef alan barbarca saldırıyı kınıyoruz. Müttefikimiz Türkiye'nin yanında duruyor, ortak terör tehdidini yenmek için yakın şekilde birlikte çalışmayı sürdürmeyi taahhüt ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık Büyükelçisi Moore: Terörizmin her türüne güçlü biçimde karşı duruyoruz

Birleşik Krallık Büyükelçisi Richard Moore, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Güzel Gaziantep'teki korkunç saldırı sonrası kederli ailelere başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim. Bu terörist saldırıyı ve son dönemdeki tüm PKK katliamlarını tamamıyla kınıyorum. Birleşik Krallık, Türkiye ile birlikte, terörizmin her türüne güçlü biçimde karşı durmaktadır."

AB Komisyonu üyesi Stylianides: Dehşete kapıldım

Avrupa Komisyonu’nun İnsani Yardımlar ve Kriz Yönetimi’nden sorumlu komiseri Christos Stylianides, Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısı ile ilgili Türkiye’ye taziyelerini bildirdi. Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayan Christos Stylianides ‘Gaziantep’te düğün törenine yapılan vahşi saldırıdan dehşete kapıldım. Korkakça bir terör eylemi. Düşüncelerim yaşamını yitirenler, aileleri ve Türkiye halkıyla birlikte' dedi.

Papa Francesco: Türkiye için dua edelim

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, Gaziantep saldırısında yaşamını yitiren ve yaralananlar için dua etti. Apostolik Saray’daki çalışma ofisinin penceresinden, Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan binlerce insana seslenen Papa, geleneksel Pazar duasının ardından Türkiye’de dün akşam gerçekleştirilen terör saldırısını da unutmadı.

“Sevgili kardeşlerim, sevgili Türkiye’yi dün vuran acı kanlı terör haberini öğrendim. Onlar için dua edelim, yaşamını yitirenler ve yaralananlar için dua edelim ve herkes için barışı dileyelim” ifadelerini kullanan Papa, daha sonra bir süre sessizce dua etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr