Rusya Devlet Başkanı Putin, Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) oturumunda yaptığı açıklamada, yabancı ortaklarla teröre karşı mücadele konusunda işbirliğinin yeni seviyeye çıkarılması gerektiğini söyledi.

Putin, "ABD ve NATO üyesi olan diğer ülkelerle işbirliğinin yeniden kurulmasının karşılıklı çıkarlarına olacak. Yabancı özel servislerinin Rusya'da gösterdiği faaliyetlerin yoğunluğu azalmıyor. 2016 yılında FSB, yabancı özel servislerinin 53 görevlisi ve 386 ajanının faaliyetini sona erdirdi, buna ek olarak 45 terör eylemini önledi." ifadelerini kullandı.

"NATO, sürekli Rusya’yı provoke ediyor"

Putin "Bu toplantıda Rusya, 1989'dan bu yana ilk kez NATO için güvenlik tehdidi olarak kabul edilirken, Rusya'yı caydırmak resmi misyon olarak benimsendi." dedi.

NATO'nun sınırlarının ötesinde stratejik ve konvansiyonel silahlar yerleştirme sürecini giderek hızlandırdığını söyleyen Putin, "Rusya'yı provoke ederek bizi bir çatışmanın içine sokmaya çalışıyorlar." dedi.

Vladimir Putin, FSB'nin yurt dışında çalışan Rus diplomatlarının korunmasında ek tedbirlerin almasını istedi. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Putin, "Rusya'nın Türkiye Büyükelçisinin katliamı, yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın güvenliği sorununu gündeme getirdi" dedi.

"Rusya’nın devlet sistemine siber saldırılar 3 kat arttı"

Putin, 2016 yılında Rus hizmet sistemlerine düzenlenen siber saldırıların sayısının 3 kat arttığını da açıkladı.

Putin, Federal Güvenlik Servisinin (FSB) oturumunda konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bakanlıklarımızın elektronik iş akışına geçmesi karşısında devlet sırrı olan belgelerin koruma sistemlerinin geliştirilmesi gündemde kalıyor. 2016 yılında resmi devlet sayfalarına düzenlenen siber saldırıların sayısının 2015 yılına kıyasla 3 kat arttığına dikkatinizi çekmek istiyorum. Dolayısıyla devlet sayfalarına düzenlenecek siber saldırılarını bulma, önleme ve yok etme sistemlerinin geliştirilmesi ile uğraşan devlet yapılarını pekiştirmek gerekiyor“ dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr