Bursaport'tan Esra Erener'in haberine göre, Uludağ Üniversitesi'nde 30 Mayıs 2016 Pazartesi günü yapılan Akademik Genel Kurul’da Eğitim Fakültesi Dekanı'nın onaylamadığı bazı görüşleri dile getirdiği ileri sürülen Prof. Dr. Şermin Önder Külahoğlu hakkında, ertesi gün Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Külahoğlu hakkındaki soruşturma nedeniyle başka bir öğretim üyesi dersinden çıkartılarak, sınıftaki tüm öğrencilerin ifadesi alındı ve Prof. Dr. Şermin Önder Külahoğlu'nun, derslerin bitimine bir hafta kala, derslerini sürdürme hakkı da elinden alındı.

Soruşturma kapsamında Dekanlık tarafından öğrencilere "Tanık İfade Tutanağı" adı altında sorulan sorular şöyle:

- Üniversitemizin Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında görevli Prof. Dr. Şermin Önder Külahoğlu’nun işlediği iddia edilen, 'sürekli devlet aleyhinde propaganda yaptığı' tanığa anlatıldı. Disiplin soruşturması konusu olayla ilgili olarak bildiklerini anlatması istendi.

- Prof. Dr. Şermin Önder Külahoğlu derste herhangi bir partinin lehinde veya aleyhinde propaganda yaptı mı?

- İstiklal Marşımızın aleyhinde konuştu mu?

- Şehitlerimize hakaret içeren sözler söyledi mi?

KÜLAHOĞLU'NUN OTOMASYON PLATFORMUNA ERİŞİMİ DE ENGELLENDİ

Prof. Dr. Şermin Önder Külahoğlu’nun 4 Nisan 2016 tarihinde lisans ve öğretmenlik formasyonu programlarında UKEY (Uludag Üniversitesi Kurum, Eğitim ve Araştırma Faaliyetleri Yönetişim Sistemi) üzerinden de yürüttüğü toplam beş ayrı dersin dönem başından itibaren oluşturmuş olduğu Prof. Dr. Önder Külahoğlu adına ait UKEY platformu ve ders başarı notlarını girdiği otomasyon platformuna ulaşımı da engellendi.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Açılan soruşturma sonucu, dönemin bitmesine çok az bir zaman kala derslere ve sınavlara başka bir öğretim üyesiyle devam etmek zorunda kalan öğrenciler, mağduriyetlerini bildirerek, olaya tepki göstermek ve Prof. Dr. Şermin Önder Külahoğlu’nun yanında yer almak için Fakülte yönetimine dilekçe yazdılar.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr