Kapatılan Özgür Gündem’e polis baskını sırasında gazetenin çalışanlarıyla birlikte gözaltına alınan İMC muhabiri Gülfem Karataş, gözaltına alındığı sırada polisin kendisini tecavüz etmekle tehdit ettiğini söyleyerek, “S… seni, a… k.. çocuğu diyerek hakaret etti” dedi.

Özgür Gündem'in kapatılması ve gazeteye düzenlenen baskın sonrası gözaltına alınan gazetecilerden 22'sinin ifadeleri Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde alınıyor. Gözaltındaki gazetecilerden İmc muhabiri Gülfem Karataş, savcılık ifadesinde gözaltına alındığı sırada yaşadıklarını anlattı.

Polislerin kendisini tecavüzle tehdit ettiğini ifade eden, şunları söyledi: "Ardından kırmızı tişörtlü bir polis bana merdivenlerden indiğimiz sırada sırtıma zincirle vurduğu için yaralandım. Bu sırada gözlüğüm kırıldı. Ayrıca burada beni ters kelepçelediler. Yedi saat kelepçeyle bekletildim. Bu yüzden el bileklerim hala yaralı vaziyettedir. Polis aracına bindirildiğimde yine yüzüme vurularak darp edildim. Bunların hepsini doktor raporunda bulabilirsiniz. Bize 'vatan haini, Ermeni dölü, Yahudi dölü' gibi sözler söylendi. Üç hilal bilekliği olan bir polis bunu bize göstererek 'Bunun anlamını biliyor musunuz, or..lar, kahpeler' diyerek hakaret etti."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr