İstanbul Beşiktaş’ta dün akşam teröristler tarafından bomba yüklü araçla ve canlı bombayla iki ayrı saldırı düzenlenmesinin ardından şehit düşen çevik kuvvet polisi Metin Düzgün’ün Konya’daki annesi Hatice Düzgün’e acı haber ulaştı. Şehidin annesine acı haber küçük oğlunun evinde verildi. Aileye haberin yetkililer tarafından verilmesinin ardından evin balkonuna Türk bayrağı asıldı. Haberi duyan komşuları ve yakınları eve akın etti. Anne Hatice Düzgün haberi aldığında fenalaştı. 7. kattan sedyeyle aşağı indirilen acılı anne dışarıda bekleyen ambulansa taşınarak hastaneye götürüldü.
Öte yandan, baba Harun Düzgün’ün oğlunun şehit olduğu haberi aldıktan sonra diğer oğlu Çetin Düzgün ile birlikte cenazeyi almak için İstanbul’a gittiği, eşi Hatice Düzgün’ü de oğlunun evine bıraktığı öğrenildi. Bir buçuk yıl önce göreve başlayan Metin Düzgün’ün nişanlı olduğu belirtildi.

 

ŞEHİT POLİS MEMURU NAZİF EMRE HOROZ'UN ACI HABERİ BABA OCAĞINA ULAŞTI

İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen terör saldırısında şehit düşen polis memurlarından Nazif Emre Horoz’un acı haberi Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaşayan dedesine ulaştı.

Şehit polis memuru 24 yaşındaki Nazif Emre Horoz’un Konya il merkezinde yaşayan anne ve babası, acı haberin ulaşmasının ardından İstanbul’a gitti. Şehidin Seydişehir ilçesi Stat Mahallesi’nde oturan dedesi Ali Öztürk’ün evine de acı haber ulaştı. Sabah damadının arayarak haber verdiği dede Ali Öztürk’ün evine ve sokağa Türk bayrakları asılırken, evin önüne taziye çadırı kuruldu.

Dede Ali Öztürk, torununun en son Konya’ya geldiğinde kendisini ziyaret ettiğini anlatarak, “Geldi burada konuştuk, sohbet ettik. Dedim ki bak ben bekçilik yaptım bir sene, önden gitme arkadan gitme, ortadan git dedim. Hatta önüne düşmüş yaralı varsa ona da yardımcı oluver ne olursa olsun dedim. Bir daha da telefonla da görüşmedik. Sabah duydum şehit olduğunu, saat 7'de damat aradı, ‘baba başkasından duyma benden duy, torunun Emre’yi kaybettik’ dedi. Yapacak bir şey yok, kabri cennet, ruhu şad olsun” dedi.

6 AYLIK İKİZLER BABASIZ KALDI

Şehit Nazif Emre Horoz’un iki yıl önce evlendiği ve altı aylık Elif ve Erva adında ikiz kız çocukları bulunduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin Konya’nın Seydişehir ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr