Sarıyer’deki evlerine yapılan baskında polisin silahından çıkan kurşunla kalbinden vurularak hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın ölümüne ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul 12’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. 'Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi' suçundan 26,5 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık özel harekât polisi Yüksel Moğultay duruşmaya katılmadı

Dilek Doğan davası da halktan kaçırıldı

Davanın 20 Nisan’da görülen 2’nci duruşmasında mahkeme heyeti, tutuksuz sanık özel harekât polisi Yüksel Moğultay ile mahkeme heyetinin ‘güvenliğinin tehlikede olduğu’ iddiası ile duruşmaların seyircilere kapalı yapılmasına karar vermişti.

Davanın kapalı görülmesine tepki gösteren Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan, davanın kamuoyundan kaçırılmak istendiğini söyledi. “Heyet üyeleri sanık polisi koruyor” diyen Doğan, duruşmada polis Y.M’nin rahat hareketlerine dikkat çekerek, duruşmada kendilerine ‘sırıttığını’ söyledi. Polis Y.M.’nin bu kadar pervasız olmasının nedeninin mahkeme heyetinin yaklaşımı olduğunu söyleyen baba Doğan, heyetin ‘güvenliği’ bahane ederek gizlilik kararı almasını da eleştirdi.

“Amaç ilgiyi azaltmak”

“Dilek’in davasının görüleceği gün İstanbul Emniyeti’ni adliyeye yığıyorlar, güvenliği zaten kendileri alıyor” diyen baba Doğan’a göre, duruşmaların kapalı görülmesi yönündeki kararın amacı davaya olan ilgiyi azaltmak ve kamuoyunun davayı sahiplenmesine engel olmak. Bu nedenle de kamuoyunun ‘gizlilik’ kararına inat daha fazla davayı sahiplenmesi gerektiğini belirten baba Doğan, “Gizlilik kararına inat herkes İstanbul Adliyesi’ne gelmeli” dedi.

Dilek Doğan'dan geriye bu kareler kaldı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr