Cumhuriyet gazetesinin tutuklu 3 avukatı nezdinde hukuksuzluklara karşı başlatılan Adalet Nöbeti’nin katılımcısı 8 avukat hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya dayanak yapılan tutanakta avukatlara “devlet otoritesinin sarsılmaması” için “müdahale edildiği” belirtildi.

Polis tutanağında, ayak ve burun kıran orantısız müdahaleye dayanak yaratabilmek için şöyle denildi: “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın emri ve talebi gereği ayrıca İstanbul Adalet Sarayı içerisinde huzur ve sükûnun sağlanması, adliyedeki mahkemelerin gürültü ve benzeri şekilde rahatsızlık vererek aksamaması ve adliyeye gelen vatandaşların adliye içerisinde eylemci grubu görerek devlet otoritesinin sarsılmaması için adliye binası içerisindeki gruba müdahale edilmesi gereği hasıl olmuştur.”

Gazetemizi susturma amaçlı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan avukatlarımız Akın Atalay, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör nezdinde haksızlığa uğrayan herkes için hukuk ve adalet talebi ile 6 Nisan’da İstanbul Adliyesi’nde avukatlar tarafından “Adalet Nöbeti” başlatılmıştı. Nöbete polis gaz kapsülleri ve kalkanlarla müdahale etmişti. Müdahale sırasında Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil’in burnu, avukat Erkan Ünüvar’ın ayağı kırılmıştı. Avukatlar Diren Yeşil, Kemal Aytaç, Erkan Ünüvar, Hatice Nur Gök, Özge Serdar, Anıl Başoğlu, Kıvanç Kayaoğlu ve Sevinç Sarıkaya da gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 8 avukat hakkında şüpheli sıfatıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca soruşturma başlatıldı.

9. NÖBET

Tutuklu avukatlarımız nezdinde hukuksuzluğa karşı çıkmak için başlatılan Adalet Nöbeti bu hafta 9. kez tutuldu. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ndeki dünkü nöbete CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, gazeteci Hüsnü Mahalli, modacı Barbaros Şansal da katıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr