Eurosport Türkiyenin derlediği haberde sezon başında rekor bedelle Manchester United’a transfer olarak dünyanın en pahalı futbolcusu olan Paul Pogba’nın golsevincini sıkça görmek, Old Trafford tribünlerin bu sezonki en büyük beklentileri arasında.

23 yaşındaki orta saha oyuncusunun klasikleşen gol sevinci, ülkesi Fransa’da bir matematik öğretmenine ilham kaynağı oldu. Geometri dersinde öğrencilerine ”Pisagor teoremi” hakkında bir soru hazırlayan yaratıcı öğretmen, öğrenicilerinin hayranı olduğu Pogba aracılığıyla akılda kalıcı bir yöntem bulmuşa benziyor…

Soruda, Cristiano Ronaldo’nun Paul Pogba’nın gol sevincini kıskandığı ve bunu uygulamak için doğru açılara ihtiyacı olduğu belirtiliyor. Kullandığı görselde Pogba’nın sevincinde kollarıyla oluşturduğu üçgenlerin kenar uzunluklarını veren Fransız öğretmen, öğrencilerinden verilen bilgilerin mükemmel olup olmadığını anlatmalarını istiyor.

İkinci soruda ise gol sevincinin daha iyileşmesi için öğrencilerin Ronaldo’ya önerileri soruluyor…

Öğrencilerine hazırladığı soruyu sosyal medya hesabından paylaşan Fransız öğretmenin tweet’i yoğun ilgi gördü ve Paul Pogba’ya kadar ulaştı.Genç futbolcu sosyal medya hesabından bu soruyu takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmedi.

 

 

 

Le dab est utile, suis je approuvé? #maths https://t.co/BdUxEmcFfO

— Paul Pogba (@paulpogba) 14 Kasım 2016Kaynak: Cumhuriyet.com.tr