İngiliz Times gazetesine konuşan KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, artık temel hedeflerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarının çöküşü olduğunu belirtti. Kandil’de Times muhabiri Anthony Loyd’un sorularını yanıtlayan Cemil Bayık, gelinen noktada bir ‘ölüm-kalım’ mücadelesi verdiklerini belirtti. “Erdoğan bizi yenerse, Türkiye’de demokrasi isteyen herkesi mağlup edebilir” diyen Bayık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun rüyalarının gerçeğe dönüşmesinin önündeki en büyük engel biziz. Eğer Erdoğan bizi saf dışı bırakırsa, kazanır... Erdoğan’ı ve AKP’yi devirmek istiyoruz. Erdoğan ve AKP devrilmedikçe, Türkiye asla demokratik bir ülke olamaz.”

Ankara saldırısından 4 gün önce yapılan mülakatta Bayık, “Türkler, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Kürt kentlerinde mümkün mertebe her şeyi yağmalayıp yaktılar. Bu nedenle halkımız intikam hisleriyle dolu. Bu, halk mücadelesinde yeni bir dönemdir. Kısa bir süre öncesine dek Türk ordusu ile savaş sadece dağlardaydı. Daha sonra kasabalara ve kentlere de taştı. Artık her yerde olacak” ifadelerini kullandı.

Özgür Gündem’de “Hüseyin Ali” müstear adıyla yazan PKK’nin Kandil’deki yöneticilerinden Mustafa Karasu, Ankara’daki terör saldırısı sonrası gazeteye kaleme aldığı yazıda, saldırının Çevik Kuvvet noktasını hedef aldığını belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr