Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, turizm forumunda iç güvenlikle ilgili açıklamalarda bulundu. PKK’ye yönelik operasyonlarda ele geçirilen silahların dünyanın birçok ülkesinden sağlandığını dile getirdi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde ‘Dünya Turizm Forumu’nun kapanış oturumunda konuşan Erdoğan, “PKK’de neredeyse her ülkenin silahları var” iddiasında bulundu. “Biz hâlâ bu bu eli kanlı terör örgütünü kendi insanımıza ve dünyaya tanıtmak da zorlanıyoruz” diyen Erdoğan, PKK, PYD, DAİŞ gibi örgütler kanlı eylemleriyle bir yere varamayacaklarını biliyorlar” ifadesini kullandı.

“Bu hakikat ortadayken Paris saldırısında gösterdiği hassasiyeti kendi ülkesindeki terör olaylarına göstermeyen bir medyamız var” diyen Erdoğan, “Kalemleriyle, manşetleriyle terör örgütlerine kapıkulluğu yapmayı, taşeronluk yapmayı muhalefet diye yutturmaya çalışıyorlar” dedi. Sur’un dönüştüreceği sinyalini veren Erdoğan, yeni ilçeler inşaa edileceğini ve göç etmek zorunda kalan bu insanların ilçelere yerleştirileceğini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr