ABD para pirimi, referandumda "AB'de devam"ın önde olduğuna ilişkin anket sonuçlarının etkisiyle indiği 2.87 liradan hızla yukarıya dönerek 13 kuruştan fazla bir artışla 3.0015 liraya kadar yükseldi. Dolar şu sıralarda 2,93 sularında işlem görüyor.

Brexit İngiliz para birimi sterlinin de hızla düşmesine neden oldu. Anket sonuçlarıyla 1.5018 dolara kadar tırmanan sterlin, Brexit'in hemen hemen kesinleşmesi üzerine 1.33 dolara kadar geriledi. Sterlin, dünkü kapanışta yükseldiği 4.24 lira düzeyinden hızla gerileyerek, 3.92 liraya kadar indikten sonra 3.98 lira düzeyine döndü.

Küresel döviz piyasalarında dolar euro karşısında da yükseldi. Avrupa para birimi dün yükseldiği 1.14 dolar düzeyinden, bugünün ilk işlemlerinde 1.10 doların da altına çekilerek 1.09 dolara geriledi.

İngiltere'de AB'ye 'hayır' dedi

BORSA İSTANBUL'U DA VURDU

İngiltere'deki referandumda çoğunluğun, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) yönünde oy kullandığının anlaşılması, doları yeniden tırmanışa geçirirken, hisse senedi fiyatları güne büyük düşüşle başladı.

Brexit'in uzak göründüğü dünkü işlemleri yüzde 0.9 artışla 77 bin 990 puandan kapatan Borsa İstanbul Endeksi, Brexit'in kesinleştiği yeni güne yüzde 5.02 düşüşle 74 bin 74 puandan başladı.

ALTIN TARİHİ ZİRVEDE

Altının gram fiyatı, İngiltere'deki referandumdan çıkan Brexit sonucunun piyasalarda neden olduğu şok etkisi ile 130,4 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 205 lira, Cumhuriyet altın ise 837 liradan satılıyor.

DÖVİZ KURU SİTELERİ ÇÖKTÜ

AB'den ayrılık kararının çıkmasından sonra, internette milyonlarca kişi piyasalarla ilgili verileri aramaya başladı. Dünya genelinde en çok kullanılan döviz kuru hesaplama sitelerinden XE yoğunluk nedeniyle çöktü.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr