Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve oyunculardan Simon Kjaer, UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova ile oynanacak olan rövanş maçından önce basın toplantısı düzenledi.

KJAER: "BURSASPOR MAÇINA TAKILARAK DEVAM EDEMEYİZ"
İlk olarak sözü alan Kjaer, "Zor hava şartlarının olduğu bir yer, bu hava şartlarına alışık değiliz. Burada tur için avantajlı skoru almak istiyoruz, elimizden geleni yapacağız. Lokomotiv Moskova'nun da son ana kadar tur için savaşacağını biliyorum. Maçtan sonra bir üzüntü yaşadık (Bursaspor) ancak ona takılarak hayatımıza devam edemeyiz. Hatalarımızı gördük ve önlemlerimizi aldık. Bursaspor karşısında aldığımız sonucun ya da oynadığımız oyunun Lokomotiv Moskova maçıyla herhangi bir ilgili yok" dedi.

"KAZANMAYA GELDİK"
Zor bir maça çıkacaklarını söyleyerek sözlerine başlayan Vitor Pereira, "Kesinlikle çok zor bir maç olacak, şüphem yok. Bu maça bitmiş gibi bakamayız ve yarın da bu maça bu anlayışla çıkacağız. Moskova da yarın geri dönüş isteyecektir. Zor bir takımla karşılaşacağız, kendi sahalarında ve taraftarlarıyla oynayacaklar. Yarınki zorluklara hazır olacağız. Bizim de UEFA Kupası'nda isteklerimiz, hırslarımız var. Yarın hem duygusal hem de taktiksel anlamda takımımdan olgun bir görüntü çizmesini istiyorum. Bir sonraki UEFA kura çekiminde yer almak istiyoruz, zorlu bir maç olacak ancak biz buraya kesinlikle beraberliğe gelmedik, kazanmaya geldik" ifadelerini kullandı.

PEREİRA'YA 'ERDOĞAN' SORUSU

"Yarın bir Türk oyuncu çıkıp üzerinde bir Recep Tayyip Erdoğan tişörtüyle poz verirse ne olur?" sorusuna Pereira; "Biz burada bir futbol kulübünü temsil ediyoruz. Ben futbol antrenörüyüm. Biz takımımızla beraber burada futbol oynamaya geldik. Biz rakibimize ve herkese saygı duyuyoruz. Bunlar bizi ilgilendiren durumlar değil. Bunlar benim cevaplayabileceğim sorular değil" dedi.

"ZFLARINI BİLİYORUZ"

"Lokomotiv Moskova'nın bireysel anlamda kaliteli oyuncuları var ancak bunlar her takımda vardır" diye sözlerine devam eden Portekizli çalıştırıcı, "Her takımın aynı zamanda zaafları da vardır. Benim burada bunları anlatmama gerek yok. Biz dersmize iyi çalıştık. Bireysel anlamda isim ya da isimler vermek istemiyorum. İki takımında zayıf ve güçlü yanları var. Biz zaafları kullanmaya çalışacağız. Futbol kaliteli oyun oynayıp, rakibin zaaflarını kullandığınız zaman güzel oluyor. Biz de bunu yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

"VAN PERSİE Mİ FERNANDAO MU OYNAR?"

Yarın iki takım da sahaya 1 kişi çıkacağının altını çizen Pereira, "Benim sahada görmek istediğim takım prensiplerinden taviz vermeyen ve maçtan kopmayan, 2-0'lık skora güvenmeyen bir takım olacak. Yarın yine topa sahip olup, önde basmak istiyoruz. Yarın sahada kazanmak isteyen bir takım olacağının garantisini veriyorum. Van Persie mi, Fernandao mu oynar? Bu çok önemli değil. Biz iyi oynamak istiyoruz. Kimliğimizi ve kalitemizi göstermek istiyoruz. UEFA Avrupa Ligi'ne damga vuracak bir takım istiyoruz. Bu da sadece savunma yapmakla olmaz. Benim sahada görmek istediğim takım böyle bir takım" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr