Gazetemizi susturma operasyonunun 15. gününde de destek ziyaretleri devam etti. CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan, “Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı ve Uğur Mumcu gibi onlarca devrim ve demokrasi şehidinin mücadelesinde mevzi olmuş, Cumhuriyet ile birlikte doğan ve Cumhuriyet var oldukça yaşayacak olan adını yüce önder Atatürk’ün koyduğu gazetemizin önünde nöbete geldik. Bu gazete her zaman laik ve sosyal hukuk devletine sahip çıkmış biz gençlerin aydın, yurtsever ve demokratik güçlerin aydınlık Türkiye mücadelesinde bulunmuş ve rehber olmuştur” dedi.

Bozan, geçmişte yazarları katledilerek, 12 Eylül’de kapatılarak Cumhuriyet gazetesinin susturulmak istendiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Bu gazete dindar vatandaşlarımızdan haraç gibi toplanan himmet paraları ile alınan ve bedava dağıtılan gazetelere benzemez. Biz bu gazeteyi okuyarak yıpratırız. Ondan sonra da atmaya kıyamaz ve ansiklopedi gibi evlerimizde saklarız. Cumhuriyeti kuranlar bu gazeteyi Cumhuriyet’in bekçisi olsun diye bırakmışlardı. Bu gazeteyi kapatarak Cumhuriyeti rahat çökertirim diyenler boş hayale kapılmasın. Bu gazeteyi sahiplenen milyonlar var ve biz bu basın özgürlüğü mücadelesinde yanlarında olacağız. ”

CHP Pendik İlçe Başkanı Kemal Ercan: Bir ülkede ne kadar aydın, ne kadar gazeteci, yazar, bilim insanı varsa hepsinin tutsak edilmesinin hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Düşünmek; sizler gibi düşünmek demek değildir.

CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Alper Yeğin: Biz demokrasinin olmazsa olmazı özgür basının susturulmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.

CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez: Bir ülkede sivil toplum kuruluşları güçlü, basın özgür ise o ülke güçlü demokratik laik sosyal hukuk devletidir. Fakat görüyoruz ki sivil toplum kuruluşları zayıflatılmış, basın susturulmuş ve kalanlar da susturulmaya çalışılıyor. İfade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz.

Çıldır 78’liler adına Fikret Tükenmez: İktidar geldiği günden beri Cumhuriyetle barışık olmayan iktidar partisi 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından felaketi fırsata çevirerek başlattığı cadı avı ile bir yandan muhalifleri sustururken, diğer yandan da kendi darbesini hızla örgütlüyor. Bu yüzden korkmayan, itiraz eden kişi hak ve özgürlüklerini, Cumhuriyet ve laik hukuk devletini savunanları hedef alıyorlar. Bu durumda biz yurtsever aydınların görevi onları bu haklı mücadelelerinde destekleyip yalnız bırakmamaktır.

Öte yandan HDP Üsküdar İlçe Yönetimi de gazetemizi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ve dayanışma duygularını iletti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr