Kişinin kişisel bilgilerini barındırmaması ile ön plana çıkan bu yöntem sayesinde kullanım sonrasında herhangi bir kişisel veri aktarımı gerçekleştirmeden istenilen ödeme gerçekleştirilmiş olmaktadır. Paykasa kart da ön ödemeli kart sistemleri arasında öncelikle dünyada daha sonrasında da yaygın bir şekilde Türkiye de kullanılan ödeme sistemidir. Zira kartın tek kullanımlık olması güven konusundaki tereddütlerin ortadan kalkmasında inanılmaz önemlidir. Paykasa satın alma sitesi olarak anılan siteler gerçek anlamda sanal bayiliklerdir. Bu bayilikler üzerinden güvenle kart satın alınarak alışveriş gerçekleştirilebilir.

Paykasa ile Alışveriş Yapma

Tek seferlik kullanım ve sonrasında sorunsuz alışveriş işlemi sağlayan paykasa kart anlaşmalı olduğu tüm alışveriş sitelerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Öyle ki kartın kullanımı esnasında sadece 16 haneden oluşan pin kodunun girilmesi işlemi tamamlandığı an alışverişin de ödeme işlemi sona ermiş olmaktadır. Bu sayede https://www.paykasakartal.gen.tr sitesi üzerinden,  Paykasa ile alışveriş yapma işlemi tamamlanmış olacaktır. Oldukça kolay kullanılması ve aynı zamanda kişinin kişisel ve finansal bilgilerini gerek kart satın alırken, gerekse de alışveriş sitesinde ödeme yaparken belirtmesine gerek kalmaması büyük bir avantajdır. Kartta bulunan numaralar rastgele rakamlar olduğu gibi bir başka eşi yoktur. Tek bir sefer kullanıldığında pin kodu geçersiz hale gelmekle birlikte aynı zamanda içerisindeki tutarında tekrardan kullanımı mümkün değildir.


Paykasa Kalan Tutarı Geri Alma

Kartın kullanım şekli dolayısı ile bir kez kullanım sonrasında geçersiz pin kodu haline dönüşmesi kullanıcıların bazı zamanlarda yüksek meblağlarda kayıp yaşamasına neden olabilmektedir. Özellikle içerisindeki tutarın yüksek, satın alınacak ürünün düşük tutarda olması olası bu durumu ortaya çıkartmaktadır. Bu olumsuzluğu olumlu hale dönüştürmek için ise yetkili bayilerin bazılarında kalan tutarı bozdurma işlemi sağlanmaktadır. Paykasa kalan tutarı geri alma işlemi için bayiliklere başvuru yapılmalıdır. Özellikle satın alma işleminin yapıldığı bayiye başvurulduğunda olumlu yanıt almak daha kolay olacaktır. Bozdurma işlemi sırasında küçük de olsa bir komisyon talep edilebilmektedir. bu işlem her bayiden sağlanmamak ile birlikte güvenli bayiler üzerinden yapılması gereken bir işlemdir. Hiç kullanılmamış kartın nakit olarak geri alınma işlemi ise birçok bayi tarafından ayrıca farklı platformlardaki kişiler arası takas yöntemi ile de yapılmaktadır.

Kullanılmayan Paykasa Kartı Satma

Paykasa kartın kullanım alanı her ne kadar geniş olsa da yüksek tutarlı kartların tek kullanımlık olması nedeni ile ihtiyaç doğmamasından ötürü kullanılmaması veya küçük alışverişlerde kullanılarak kalan tutarı riske atmamak adına kişiler arası takas veya satış işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Öyle ki kullanılmayan Paykasa kartı satma işlemi için bayilere başvurmak ile birlikte sosyal paylaşım sitelerinde veya forumlarda da bu tür işlemler sağlanmaktadır. Burada önemli olan karşılıklı alışveriş yapılan kişiye olan güven ve zarara uğramadan ticaret gerçekleştirmektir. Sonuç olarak güvenilir bir ödeme yöntemi olarak tercih edilen ve satın alınan Paykasa’nın satın alma veya satışı esnasında bir güven sorunu yaşamak kartın kendi güvenlik sistemi ile kesinlikle alakalı değildir. Burada önemli olan güvenli satıcılar ile çalışmaktır. Paykasakartal.gen.tr adresi güvenilir ve en uygun fiyatlarda Paykasa kart satışı yapan ve satış sonrasında da kullanıcısının mağduriyetlerini ve sorularını yanıtlamak amacı ile müşteri desteği sağlayan önemli firmaların başında gelmektedir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr