Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus Meydanı’nda halkla buluşan Papa Francesco, Pazar günü Paskalya olmasından dolayı içinde bulunulan Kutsal Hafta’ya ilişkin mesajlar verdi.

Bunun ardından, meydanda toplanan 30 bine yakın kişiye hitap eden Papa, dün Brüksel’de art arda gerçekleştirilen terör saldırılarına da değindi.   

“BU ZALİMCE İĞRENÇLİKLERİ KINAMALIYIZ”

Herkesin bu “iğrenç saldırıları” kınaması gerektiğini dile getiren ruhani lider, “Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin kalpleri, zalim bir köktendincilikle kör olmuş” dedi.

“Dünkü üzücü terör saldırıları haberlerini, yürek acısıyla izledim” ifadelerini kullanan Papa, “Tüm iyi niyetli insanlara, sadece ölüm, terör ve korkuya neden olan bu zalimce iğrençlikleri ortak bir ruhla kınama çağrısı yapıyorum” diye konuştu.

Papa meydandakileri, bu saldırıdan etkilenenlerin kalplerine ferahlık vermesi ve köktendincilikle kalpleri kör olmuşların kalplerini dönüştürmesi için Tanrı’ya dua etmeye davet etti.

79 yaşındaki Arjantinli lider, “Dualarım, yakınlığımı ifade ettiğim sevgili Belçika halkı ve saldırıda ölenlerin yakınları ile yaralılar için” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr