İstanbul 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Özlem Uzan ve avukatları katıldı. Özlem Uzan hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, geri ödeme gücü bulunmayan Atasu Emlak A.Ş.’ye hiç teminat alınmaksızın kullandırılan 5 adet teminat mektubundan 650 bin Euro tutarlı 3 adedinin nakde çevrilerek Adabank’ın zarara uğratılması iddiasıyla sanık Özlem Uzan hakkında dava açıldığını hatırlattı.

KESİN VE İNANDIRICI DELİL YOK

Ayşegül Usta imzasıyla Hürriyet'te yayınlanan habere göre; İsnat edilen zimmet suçunun sanık Özlem Uzan tarafından işlendiğinin her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı deliller ile ispat edilemediği gerekçesi ile beraatine karar veren mahkeme heyeti, yurtdışına çıkış yasağının ve tedbirin de kaldırılmasına hükmetti.

TÜRKİYE’YE DÖNÜP HAKİM KARŞISINA ÇIKMIŞTI

Firari işadamı Hakan Uzan’ın eşi Özlem Uzan hakkında yetkilisi olduğu Atasu Emlak ve Ticaret Anonim Şirketi’nin geri ödeme gücü olmadığı halde Adabank’a verdiği 1 milyon 50 bin Euro tutarındaki teminat mektuplarından 650 bin Euro’yu nakde çevirerek zimmet suçunu işlediği gerekçesi ile dava açılmıştı. Eşi Hakan Uzan gibi kırmızı bültenle aranırken geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye dönen Özlem Uzan İstanbul 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkmıştı. Hakan Uzan’ın, Paris’te yaşadığını ve burada birkaç tane adresi olduğunu söyleyen Özlem Uzan, boşanma davası açacağını da ifadesinde belirtmişti.

'BÜTÜN KARARLARI HAKAN UZAN VERİRDİ'

Özlem Uzan ifadesinde, Atasu Emlak ve Ticaret A.Ş.’de, müşterek imza yetkilisi olduğunu belirtmiş “Bu 2003 yılının Mayıs ayına kadar devam etti. 2003 yılının Mayıs ayından sonra tek imza yetkilisi Hakan Uzan’dı. Ancak 2003 Mayıs ayından önce de şirketi fiilen yöneten yine Hakan Uzan’dı. Şirketle ilgili bütün kararları Hakan Uzan, verirdi. Şirket işleriyle ilgilenmezdim. Şirkette belki küçük bir payım olmuş olabilir. Şirkette bir karar alınacağı zaman buna katılmazdım” demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr