OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya "araç ve personel yetersizliği" gerekçe gösterilerek duruşmaya getirilmesi.

Kızılkaya, geçtiğimiz hafta Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ve Zana Bilir Kaya ile birlikte yargılandığı duruşmaya da aynı gerekçeyle getirilmemiş, mahkeme heyeti konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunmuştu.

Kızılkaya'nın bir kez daha aynı gerekçeyle duruşmaya getirilmemesi üzerine sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a şöyle seslendi:

"Gazeteci İnan Kızılkaya, "araç ve personel olmadığı" gerekçesiyle yine duruşmaya getirilmedi. Oysa ki; Çağlayan Adliyesi'nde bugün sadece bir gazetecinin duruşması var. O da İnan Kızılkaya'nın. Yani; herhangi bir yoğunluk yok. Ki; yoğunluk olsa bile bu sanığın sorunu değil. İdare duruşmanın yapılabilmesi için gerekli şartları hazırlamakla yükümlü. İnan Kızılkaya, Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'la yargılandığı duruşmaya perşembe günü de yine aynı gerekçeyle getirilmedi. Artık keyfiyete dönüştüğü belli olan bu tutum, sanığın adil yargılanma hakkının gaspı anlamına gelmektedir. Sayın Bozdağ; İstanbul Silivri Cezaevi'nden kaynaklanan bu keyfiyete son vereceğinize ve sorumlular hakkında gerekeni yapacağınıza inanmak istiyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr