Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programına konuk oldu. Özbek'in Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtladığı programdaki dikkat çeken detayları "CANLI" olarak aktarıyoruz.

SAYFA SÜREKLİ GÜNCELLENMEKTEDİR, TIKLAYIN

"GÖREV SÜREM 3 YIL VE 3 YIL KALACAĞIM"

Seçim konusunda konuşan Özbek, "Camianın önde geleni genel kuruldur, taraftarlardır ve bu kulübe hizmet edenlerdir. Dolayısıyla ben kongreden kaçmam, her zaman hazırımdır. Galatasaray hakkında konuşan "ağır abiler" medyatik olmak istiyor. Galatasaray'da seçim isteniyorsa, bu seçim nasıl yapılacağı tüzükte yazıyor. Galatasaray'ı medya üzerinden tartışmayı yanlış buluyorum, Divan var, genel kurul var. Medya üzerinden konuşan kişilerin hiçbiri Divan Kurulu'na gelmiyor. Basında konuşan herkesle haftada 1 kez konuşuyorum ama bana böyle bir şey söylemiyorlar. Basın üzerinden bana fikir verme, ben sana basın üzerinden cevap vermem. Genel kurul yok, normal süremizde devam edeceğiz. Ben, 3 yıl görevdeyim ve bu plan doğrultusunda devam edeceğim. Çalışma arkadaşlarımdan memnumum. Fatih İşbecer'in de bir kırgınlığı yok, kimsenin kimseye bir kırgınlığı olamaz" dedi.

"ALP YALMAN, GALATASARAY'DA GÖREV ALACAK"

Alp Yalman'ın önümüzdeki dönemde Galatasaray'da görev alacağını açıklayan Özbek, " Galatasaray hizmet eden herkesle görüşüyorum, Alp Yalman ile de bu manada görüştüm. Galatasaray'ı yönetirken, daha geniş bir yelpazeyi organizasyonun içerisine sokmakta fayda var. Galatasaray'a hizmet etmek isteyen kim varsa gelsin. 30 yakın genel kurul üyemiz konuştu, eleştiri yaptı ve biz bu eleştiri yapan arkadaşlar ile de bire bir görüşeceğiz. Yaptıkları bir tenkitler doğrultusunda çalışmalar yapacağız. Alp Yalman da icraatin içerisine gelecek, sportif AŞ'de olacak.Alp Yalman, Levent Nazifoğlu, Murat İlbak" ifadelerini kullandı.

"ACİL OLARAK 80 MİLYON TL'Yİ ÖDEMEMİZ LAZIM"

Galatasaray'ın 80 milyon TL'yi acil olarak ödemesi gerektiğini dile getiren Özbek, "Mayıs sonu itibariyle 80 milyon TL ödememiz gereken bir tutar var. Bunlar hep ötelenmiş borçlar. Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak'a, 'gel sen başkan ol, ben üye olayım' dedim. Girmek istemediler, ben başkan oldum. Genel kurul %75'e yakın bir oyla bizi seçti, desteği hissediyorum. Bizim icraatımızda, verdiğimiz sözler dışında bir şey yok" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr