Diyarbakır'da 21 Mart'taki nevruz kutlama alanına elinde bıçakla gelen ve polislerle çıkan tartışmada vurulan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Kemal Kurkut için bugün memleketi Malatya'nın Battalgazi ilçesinde mevlit okutuldu. Mevlide HDP'li Osman Baydemir ve Behçet Yıldırım da katıldı.

Mevlide katılmak için Malatya’ya gelen HDP Parti sözcüsü Osman Baydemir ile HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım önce vatandaşlar ile parti binasında bir araya geldi ardından da Kemal Kukut’un Battalgazi ilçesi Topbaş mahallesinde okutulan mevlidine katıldı. Osman Baydemir, Kemal Kurkut'u vuranların belli olduğunu ancak hiçbir işlemin yapılmadığını belirterek, "Her şey açık, deliller ortadayken, kimin silahından kurşun çıktığı belliyken halen neden bir tutuklama yok ? Kemal canımızı, kardeşimizi, zulümle, insanlık dışı bir tavırla aramızdan aldılar. Hak şahittir ki bu alınan ilk canımız değil. Bu bizden alınan ilk Kemalimiz değil. Gelin canlar hep birlikte Hakk'a elimizi açalım. Bu bizden zulümle koparılan son canımız olsun diye dua edelim” dedi.

ACIYI PAYLAŞIYORUZ

Ailenin acısını paylaşmak için burada olduklarını söyleyen Baydemir, “Kardeşlerimin, kardeş acısını yüreklerimizde hissetmek ve bu acıyı paylaşmak için buradayız. Hakikat nasıl ortaya çıktıysa, şimdi adaletin tesis edilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Kemal canımızın, hakkının, hukukunu, katillerinin cezasız kalmaması için çaba sarf edeceğiz, hukuki destek sunacağız. Görgü tanıkları, şahitler, belgeler, fotoğraflar var. Bunu yapanların yanına kar kalmayacak. Katillerin yargılanması lazım” dedi.

BAYDEMİR'DEN HÜKÜMETE ÇAĞRI: BU CİNAYETİ GÖRMEMEK, CİNAYETE ORTAK OLMAKTIR

Hukuki mücadeleyi sonuna kadar verecekleri söyleyen Baydemir, “Bedeli hukuk zemininde ödetilmeli ki başka Kemallere kastedilmesin. Adalet Bakanı’na, Başbakan’a çağrı yapıyoruz. Bu cinayeti görmemek, onlara el çektirmemek bu cinayete ortak olmaktır. Başbakan, Adalet Bakanı, bu mesuliyet sizin boynunuzadır. Biz var gücümüzle o mahkemenin kurulması konusunda çabamızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı mevlidin ardından Kemal Kurkut'un annesine taziye dileklerini ileten Baydemir ve Yıldırım Malatya’dan ayrıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr