HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. İlk olarak 28 Şubat’ın 20’nci yıldönümünün yaşandığını hatırlatan Demirtaş, şunları söyledi:

“28 Şubat darbesini gerçekleştirenler nasıl mağlup olduysa milletvekillerimizi tutuklayan darbeciler de mağlup olacak. 28 Şubat Merve Kavakçı’nın, bugünün muktedirleri de Yüksekdağ’ın vekilliğini düşürdü. Bu korsanlıktır, hukuksuzluktur, darbedir! Yüksekdağ’ın fotoğraflarının İstanbul’da yasaklanması faşizmin ta kendisidir. HDP’nin kurda kuşa yem edeceği tek bir yoldaşı yok.”

‘DEMOKRASİ İDAM SEHPASINA GÖTÜRÜLÜYOR’

Gazete Duvar'ın haberine göre referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baydemir, şunları söyledi: “AKP’ye gönül vermiş vicdanlı kardeşlerime sesleniyorum; 28 Şubat’ın yarattığı mağduriyet kitlesi içinden nasıl zalimlik çıkar? 16 Nisan’da Türkiye demokrasisi, bir arada yaşama arzusu idam sehpasına götürülüyor. Bu yola evet diyecek misiniz? Biz şerre karşı hayır diyeceğiz. Kendi bekasını milletin bekasının önünde tutanlara hep birlikte hayır diyelim.”

'BARZANİ’NİN ZİYARETİ ÖNEMLİ BİR GELİŞMEYE İŞARET ETMEKTEDİR'

Baydemir, Irak Kürdistan Bölgesel yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Türkiye ziyaretine ilişkinse şunları söyledi: “Barzani’nin Türkiye ziyareti önemli bir gelişmeye işaret etmektedir. Sayın Başkan HDP’nin duruşu konusunda bilgi sahibidir. Hükümetin Güney Kürdistan’daki dostluk politikasının Rojava’ya da sirayet etmesini, Kürt düşmanlığından da vazgeçmesini umuyoruz.”

Ahmet Türk'ten 'çözüm süreci' açıklaması

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr