Darbe girişimi soruşturması kapsamında, hakkında soruşturma yürütülen ve Bursa 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından "Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs" ve "Silahlı terör üyesi olmak" suçundan tutuklanan Karagöz'ün 3 kez müebbet hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç tarafından hazırlanan iddianamede Karagöz'ün darbe girişiminden 11 gün önce hazırladığı bir gerekçeli karara dikkat çekildi. 106 sayfalık iddianamede Karagöz'ün TSK'yı hükümete yönelik darbeye çağırdığı belirtilerek FETÖ'nün 'Uyuyan hücre'lerinden biri olduğu kaydedildi.
Öte yandan Karagöz'ün Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında yapılan aramada 1 adet 'H' serisi 1 ABD Doları ve 1-15 arası numaralandırılmış doküman ele geçirilmişti. Karagöz'ün yazdığı kararla silahlı terör örgütü üyelerini bir an evvel 'amaç suç' için harekete geçirmeye ve azmettirmeye çalıştığı, yargıyı bir silah gibi kullandığı tespitinde bulunuldu. Karagöz'ün "Anayasayı ihlal", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'ni ve TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçları kapsamında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr