Ordu bayram sabahına sel ile uyandı. Alltınordu, Perşembe, Fatsa ve Gürgentepe ilçelerinde bu sabah etkili olan sağanak yağış yaşamı felç etti. Altınordu ilçe merkezinden geçen Civil Deresi'nde su debisinin yükseldi. Perşembe İlçesi Akçaova Köprüsü yıkılma tehlikesine karşı trafiğe kapatıldı.

Akçaova Irmağı'nın taşması sonucu bazı araçlar sel sularına kapıldı. Meydana gelen su baskınları sonucu birçok ev ve işyerini su bastı. Ekili arazilerin hasar gördüğü Ordu'da vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bir çok kümes hayvanı da sel sularına kapılarak telef oldu. 



KARADENİZ SAHİL YOLU’NDA TRAFİK 1.5 ST DURDU

Ordu'nun bazı ilçelerinde etkili olan sağanak yağmurdan en fazla Perşembe İlçesi etkilendi. Kırlı Mahallesi’nden geçen Akçaova Irmağı'nın taşması sonucu evlerin zemin katları sular altında kaldı.

Sel sularına kapılarak mahsur kalan bazı araçlar ise vatandaşların çabasıyla traktör yardımıyla kurtarıldı. Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki derelerin taşması sonucu otoyoluna sürüklenen kaya parçaları da Karayolları’na ait iş makineleri tarafından temizlendi. Çalışmalar nedeniyle Bolaman- Perşembe otoyolunda Samsun- Ordu karayolunda trafik 1.5 saat süreyle dururken, Türkiye'nin en uzun tüneli olan Ordu Nefise Akçelik tüneli ve dışında da kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Perşembe İlçesi ile Altınordu ilçesinin ulaşımını sağlayan Akçaova Köprüsü'nde çöküntü oluşurken, ilçeler arası ulaşım alternatif mahalle yollarından sağlanıyor.



İstanbul ve çeşitli kentlerden Ramazan Bayramı nedeniyle Ordu’ya gelenlervatandaşlar da yolda mahsur kaldı. Bazı vatandaşlar araçlarından inerek, Perşembe'de bazı köprülerin araç trafiğine kapalı olması nedeniyle 1-2 saat yürüyerek köylere ulaşmaya çalıştı.

Bazı yerlerde mahsur kalan araçlar ve vatandaşlarda traktör yardımıyla taşınırken, jandarma ve poliste olumsuz durum yaşanmaması için bölgede tedbirini sürdürüyor.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr