Sokağa çıkma yaşağının 2 Aralık 2015 gününden beri devam ettiği ve operasyonların bittiği Diyarbakır'ın Sur ilçesi ilgili TSK detaylı açıklama yaptı.

TSK'nin açıklaması şu şekilde:

Diyarbakır ili Sur ilçesinde, bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirerek kamu güvenliğinin, asayiş ve huzurun yeniden tesisini sağlamak maksadıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/D maddesine istinaden, Diyarbakır Valiliğinin 17 Aralık 2015 tarihli kuvvet talebi ile 18 Aralık 2015 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü unsurlarıyla birlikte başlatılan müşterek operasyon 09 Mart 2016'da tamamlanmıştır.

Bu operasyon neticesinde; 279 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, 206 barikat kaldırılmış, yedi hendek kapatılmış, 365 el yapımı patlayıcı (EYP) imha edilmiştir. Operasyonda 504 adet silah, bu silahlara ait 48.048 adet mühimmat, 10 telsiz ve EYP yapımında kullanılan 3470 kg malzeme ele geçirilmiştir.

Bölgede ayrıntılı arama/tarama, var olan hendekler ve barikatların kaldırılması, kapatılması, EYP'lerin etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerine devam edilmektedir.

Ülkemizin ve milletimizin bütünlüğüne ve binlerce yıllık kardeşliğimize kasteden eylemleri ile masum vatandaşlarımıza ve Güvenlik Güçlerimize karşı haince ve kalleşçe yapılan saldırılar en etkin ve en ağır şekilde karşılığını bulmaktadır, bulacaktır.

Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin huzur ve güvenliğini temin etmek için teröristlerle mücadele kapsamında kendisine verilen her türlü görevi bugüne kadar başarıyla yerine getirmiş; bundan sonra da aynı inanç, sabır ve fedakârlıkla, kolluk kuvvetlerine destek sağlamaya devam edecektir.

Operasyonlarda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza, Emniyet mensuplarımıza ve Geçici Köy Korucularımıza Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Operasyonlar esnasında büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla omuz omuza görev yapan; gerektiğinde birlikte şehit olan veya yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza, Emniyet mensuplarımıza ve Geçici Köy Korucularımız ile operasyon süresince yaşadıkları zorluklara rağmen, Güvenlik Güçlerine gönülden destek veren bölgedeki kadirşinas vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr